Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Akadálymentes a tüdőgondozó

2012. június 18., 11:14

A mozgásukban korlátozottak számára is megközelíthetővé vált a Szent Margit Rendelőintézet Tüdőgondozójának, valamint a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályának és irodáinak helyet adó Laktanyai utcai épület. A kivitelezők az előzetes terveknek megfelelően, határidőre adták át a beruházást június közepén.

Befejeződött a Szent Margit Rendelőintézet Laktanya Utcai Tüdőgondozó Intézményének akadálymentesítése.

Az önkormányzat 2011. július 27-én az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett a KMOP-4.5.3-10-11 kódszámú, “Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz (Akadálymentesítés)” című pályázaton nyert el 30 millió forintot a beruházás megvalósítására. A fejlesztést az önkormányzat további 6 millió forinttal, az összköltség 16,5 százalékával támogatta.

A program keretében a főbejárat mellett akadálymentes használatra alkalmas lift készült – ez biztosítja a mozgáskorlátozottak bejutását az épületbe. Több akadálymentes vizesblokk is épült, és átalakultak az ügyfélfogadó terek, ügyfélablakok is. Barátságosabbá vált a környezet, könnyebb lett a kommunikáció, akadálymentesé vált az információáramlás a szakrendelő egészségügyi szolgáltatásait igénybe vevő kerületi lakosok számára.