Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Akadálymentes irodák Európai Uniós támogatással

2012. március 6., 12:19

Nyár közepére a mozgásukban korlátozottak számára is megközelíthetővé válnak az ügyfélszolgálati irodák a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályának helyet adó Laktanya utcai épületben. Az önkormányzat tavaly 30 millió forint támogatást nyert az akadálymentesítésre az Új Széchenyi Terv keretében.

Uniós támogatással akadálymentesítik a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályának helyet adó Laktanya utcai épületet. Nyár közepére a mozgásukban korlátozottak számára is megközelíthetővé válnak az ügyfélszolgálati irodák, és kellemesebb környezetben fogadhatja az osztály az ügyfeleket.

A beruházás megvalósítására Óbuda-Békásmegyer önkormányzata 2011. nyarán 30 millió forintot nyert el az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett, KMOP-4.5.3-10-11 kódszámú, “Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz (Akadálymentesítés)” című pályázaton.

677

A szükséges közbeszerzési eljárás lefolytatása és a tervek elkészítése után a kiválasztott kivitelező a napokban kezdi meg a munkát. A sikeres lebonyolítás érdekében a tervezéstől kezdve rehabilitációs szakmérnök is részt vesz a projektben, amelyet külön projektmenedzsment szervezet koordinál.

A beruházás során a főbejárat mellett akadálymentes használatra alkalmas lift készül, amellyel biztosítható a mozgáskorlátozottak akadálymentes bejutása az épületbe. Az épületen belül is számos átalakításra sor kerül; akadálymentes vizesblokkok épülnek, és átalakulnak az ügyfélfogadó terek, ügyfélablakok is – így biztosítva, hogy az ügyeiket intéző kerületi lakosok és a Városüzemeltetési Osztály munkatársai között az információcsere is akadálymentessé váljon.

A beruházás teljes költsége megközelíti a 36 millió forintot, ebből 30 milliót jelent az elnyert vissza nem térítendő támogatás. Az önkormányzatot mindössze a költségek 16,5 százaléka terheli. Az átépítési munkák várhatóan június végéig tartanak. A kivitelező ígéri: mindent elkövet annak érdekében, hogy a beruházás megvalósítása a lehető legkisebb mértékben okozzon zavart a Városüzemeltetési Osztály működésében. A beruházás okozta esetleges kényelmetlenségek miatt az ügyfelek türelmét, megértését kérik.

[Download not found]

000