Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Aktuális információk a koronavírus járványról!

2020. március 13., 09:59

A III. kerületi önkormányzat hetek óta mindent megtesz annak érdekében, hogy a saját eszközeivel gátolja a járvány terjedését. Mindezek érdekében tervszerű, a szakemberekkel egyeztetett intézkedések születtek.

❌Valamennyi kerületi kulturális intézmény lemondta a 100 fősnél nagyobb rendezvényeit.

❌Elmaradnak az óvodák március 15-i ünnepségei, rendezvényei. Kérjük, hogy az óvodákban csak egyetlen szülő kísérje a gyermeket. Az óvodai úszásoktatás egyenlőre szünetel, az óvodák külső rendezvényei egyenlőre szünetelnek.

❌ Megváltoztattuk a kerület ügyfélszolgálati rendjét. Kérjük, hogy csak az jöjjön személyesen ügyfélfogadásra a hivatalba, akinek halaszthatatlan dolga van. Minden más esetben kérjük és javasoljuk, hogy telefonon keressék ügyfélszolgálatunkat: +36 1 437 85 01

❗️Fontos számunkra a dolgozóink védelme, ezért felkészültünk arra,hogy minél több munkavállalónk otthoni munkavégzés keretében dolgozhasson.

❗️Fontosnak tartjuk, hogy a kerületi önkormányzat folyamatosan tudja segíteni polgárainkat, ezért a hivatal vezetői és az intézmények vezetői csak a polgármester engedélyével mehetnek szabadságra. A polgármester természetesen nem megy szabadságra a veszélyhelyzet alatt.

❗️Szervezzük a kulturális tevékenységek online közvetítését. Elsőként az Óbudai Danubia koncertjét láthatják az érdeklődök. Részletekről az Óbudai Danubia együttes facebook oldalán tájékozódhatnak.

❌Elmaradnak a márciusra tervezett önkormányzati megemlékezések, így a kerületi március 15-önkormányzati megemlékezés. Köszönöm valamennyi III. kerületi párt konstruktivitását abban, hogy a saját rendezvényeiknél is együttműködést tanúsított.

❗intézményeinkben kézmosókat helyeztünk el, gondoskodtunk a megfelelő kézfertőtlenítő folyadékok beszerzéséről, habár a háziorvosi rendelők és iskolák fertőtlenítővel való ellátása nem önkormányzati feladat, lehetőségeinkhez mérten igyekszünk ebben is segítséget nyújtani

❌A Derűs Alkony gondozóházban március 8-tól látogatási tilalmat rendeltünk el

❗️Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézményben étkező idős embereknek felajánlottuk az elviteles, vagy házhoz szállítással történő igénybevétel lehetőségét.

❗️Segítséget nyújtunk a bevásárlásban és a gyógyszerek kiváltásában is.

❗️Az idősklubok vezetői a korábban kialakított Facebook csoportokban, illetve telefonon tartják a kapcsolatot a klubtagokkal.

❗️Kérem a kerületben működő vendéglátóhelyek üzemeltetőitől, hogy szerezzenek be megfelelő kézfertőtlenítőt.

❌Nyomatékosan szeretném kérni, hogy ha valaki beteg, akkor ne menjen közösségbe és mindenki tartsa be a szakemberek tanácsait.

❌Kérjük kerületünk idősebb polgárait, hogy lehetőség szerint kerüljék a nagyobb közösségi rendezvényeket, ne menjenek zárt térben tartandó rendezvényekre.

❗️Folyamatosan nyomon követjük az eseményeket, kapcsolatban állunk a kormányzattal és a hatóságokkal, velük egyeztetve kívánunk reagálni a járványügyi helyzet változására.

❗️Intézményeinkben kézmosókat helyeztünk el, gondoskodtunk a megfelelő kézfertőtlenítő folyadékok beszerzéséről.

❗️A kerületi óvodák, iskolák nem jelentettek beteg gyermeket eddig a percig (2020.03.13.7:08), minden ezzel ellentétes híresztelés álhír. Kérem, hogy a járvánnyal kapcsolatban csak hivatalos forrásból tájékozódjanak.

❗️❗️Az önkormányzatnak a bölcsődék és az óvodák bezárására jogosultsága nincsen, ezzel kapcsolatos jelzéseinket a kormányzat felé folyamatosan megtesszük.

 

Vigyázzunk egymásra, közösségünkre!

dr. Kiss László

polgármester