Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Aktuális információk – április 3.

2020. április 3., 11:44

Sajnos a III. kerületben is megjelentek a csalók, akik a járványhelyzettel akarnak visszaélni. Már a társállatok ellátásában is tudunk segíteni a rászoruló kerületieknek. A legfontosabb veszélyhelyzettel kapcsolatos hírek egy helyen.

Lakosok jelzéseiből tudjuk, hogy sajnálatos módon a kerületünkben is csalók próbálják becsapni – főképp – az idős embereket. Egyrészt telefonon hívják őket, és a járványhelyzetre való tekintettel utca, ház fertőtlenítést ajánlanak fel pénzért, másrészt személyesen keresik fel a lakókat és hivatalos személyeknek kiadva magukat segítséget ajánlanak fel.

Az önkormányzat által felhatalmazott dolgozók, segítők :
– az ellátás végzésére névre szóló, hivatalos bélyegzővel ellátott igazolvánnyal rendelkeznek.
– a szolgáltatásokért (bevásárlás, gyógyszerkiváltás) pénzt nem kérnek, csak a megvásárolt termékek blokkal igazolt árát kell utólag rendezni. Kérjük legyenek körültekintőek!

A veszélyhelyzet miatt sokaknak gondot jelenthet beszerezni társ állata eledelét, gyógyszerét, adott esetben nem tudja ellátni egyedül maradt kedvencét. A III. kerületi önkormányzat támogatási megállapodást kötött annak érdekében, hogy segítséget nyújtson a rászoruló kisállat-tulajdonosoknak. http://bit.ly/obuda-kisallatok

Tömeg-lélegeztetőgépet fejlesztenek az ÓE kutatói a koronavírus elleni védekezéshez: http://bit.ly/oe-lelegetzeto

A járványügyi veszélyhelyzet miatt idén elektronikus úton kell a bölcsődei felvételre jelentkezni. A kitöltött jelentkezési lapot április 30-ig lehet online formában beküldeni. Bővebb információkat itt találhat. http://bit.ly/obuda-bolcsi-20-21

A veszélyhelyzet miatt a megszokottól eltérő az óvodai felvétel rendje. Nincs teendője annak, aki a körzetes óvodába szeretné íratni a gyermekét. A nem körzetes óvodába április 2-20. között lehet jelentkezni – elektronikus úton is. A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelésének napján kerül majd sor. Bővebb információkat a kerületi önkormányzat oldalán találhat. http://bit.ly/obuda-ovi-20-21

A III. kerületben Új szociális támogatási formaként kérelmezhető a veszélyhelyzeti bérleti díj támogatás és a vészhelyzeti krízistámogatás. Mindkét támogatási formát a járványhelyzet miatt munkájukat elveszítő vagy fizetésüket meg nem kapó III. kerületiek kérelmezhetik, akiknek a háztartásában az egy főre eső havi jövedelem az öregségi minimálnyugdíj 250, illetve 200%-át nem haladja meg. A vészhelyzeti krízistámogatást évente egyszer, maximum 120 ezer Ft-ig lehet kérelmezni.

Amennyiben nem él környezetükben olyan ismerős, családtag akire számíthatnak, aki segítséget tud nyújtani, kérem, hogy jelentkezzenek az alábbi elérhetőségeken és az Önkormányzat munkatársai felveszik Önökkel a kapcsolatot:
e-mail: koronavirus@obuda.hu
telefon : 06 80 204-777

A III. kerület határozatlan ideig bezárja bölcsődéit és óvodáit. április 6 és április 9 között ügyeleti ellátást szervezünk a kijelölt intézményekben.
Kérjük, hogy csak nagyon indokolt esetben válasszák az ügyeleti elhelyezést a gyermekük számára. Étkeztetést azok a gyermekek kapnak, akik ügyeletben vannak, illetve akik szociális étkeztetésre jogosultak, és igénylik az ellátást.
Az étkezési igényeket kérjük az alábbi elérhetőségeken jelezzék:
Telefonszám: +3614378801 vagy +3614378914
E-mail: gedeonne.s.edit@obuda.hu magyarne.annamaria@obuda.hu

Ügyeletes Óvodák:
• Óbudai Mesevilág Óvoda Vízi Tagóvoda (1039 Bp. Víziorgona u.2.)
• Óbudai Meseerdő Óvoda Szivárvány Tagóvoda (1035 Bp. Szél u. 23-25.)

A bölcsődék ügyeleti rendje változatlan marad :
Szél Bölcsőde: https://obudaibolcsodek.hu/szel-bolcsode/

Víziorgona Bölcsőde: https://obudaibolcsodek.hu/viziorgona-1-bolcsode/

2020.04.06.-04.09. között az Óbudai Nagy László Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (1032 Budapest, Váradi utca 15/b.) látja el az ügyeleti feladatokat. Azok a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő iskolás gyermekek, akik ebédigénylését a szülők április 2-án 16 óráig leadták, szintén itt vehetik majd át az előre csomagolt ebédet, naponta 10.30 és 12.00 között. Felhívjuk figyelmüket, hogy április 10-e Nagypéntek és április 13-a Húsvét hétfő munkaszüneti napok, így ezeken a napokon ügyeletes iskola nem lesz nyitva és elvitelre sem tudunk ebédet biztosítani.

Kérjük, hogy csak az jöjjön személyesen ügyfélfogadásra a hivatalba, akinek halaszthatatlan dolga van. Céges ügyfeleinket kérjük, hogy ügyeiket online rendszeren keresztül intézzék. Amennyiben bővebb információra kíváncsi kérjük és javasoljuk, hogy telefonon keressék ügyfélszolgálatunkat: +3614378501.

Nyomatékosan szeretném kérni,hogy ha valaki beteg, akkor ne menjen közösségbe és mindenki tartsa be a szakemberek tanácsait.

Nyomatékosan szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy gyermekét ne vigye közösségbe, ha teheti tartózkodjanak otthon.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk szeretteinkre!