Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Aktuális információk – május 5.

2020. május 5., 08:28

Legfrissebb információ, hogy az önkormányzat intézményeinél elkezdődtek a tesztelések., a Derűs Alkony Gondozóház teljes fertőtlenítésen esett át. Továbbra is igényelhetők az új szociális támogatási formák, és elérhető a telefonos lelki támogató szolgálat.

A hétfői napon a Magyar Honvédség alakulata fertőtlenítette a Derűs Alkony Gondozóházat. A Gondozóházban hónapok óta speciális intézkedések vannak érvényben a fertőzésveszély csökkentése érdekében. Köszönjük a Magyar Honvédség és a szociális dolgozók munkáját.

Hétfőn a kerületi önkormányzat elkezdte az ügyfélszolgálat dolgozóinak tesztelését, minden teszt negatív értéket mutatott. A héten folytatódnak a tesztek a Szent Margit Szakrendelőben, a Derűs Alkony Gondozóházban és az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézményben.

Hétfőtől négy ügyeletes óvodában várjuk azokat a III. kerületi gyerekeket, akiknek szülei nem tudják másképp megoldani a napközbeni elhelyezést.

Az ügyeletes óvodák számát a növekvő igények miatt dupláztuk meg. A jelenleg nyitva lévő intézmények összkapacitása meghaladja a szülői igények kétszeresét is, ezáltal minden gyermek biztonságos elhelyezése biztosított. Az ügyeleti elhelyezést a saját óvoda vezetőjénél előzetesen leadott nyilatkozatban lehet igényelni. https://bit.ly/4-ugyeletes-ovi

A Kerületi Önkormányzat egyszeri 50.000 forintos otthonápolási támogatásban részesíti azokat a családokat, akiknek a kormányzati intézkedéseket követően a kórházak nem oldják meg krónikusan beteg hozzátartozójuk ápolását. Részletek: http://bit.ly/50ezer-otthonapolas

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat lehetőséget biztosít lakosai telefonos lelki támogatására a veszélyhelyzet időszaka alatt. A délelőtti időszakban az Óbudai Egészségfejlesztési Iroda Lelki Egészségközpontjának munkatársai, délután a kerületünkben dolgozó pszichológusok segítik a hozzájuk fordulókat. Részletek: http://bit.ly/lelkisegely-obudan

A III. kerületben új szociális támogatási formaként kérelmezhető a veszélyhelyzeti bérleti díj támogatás és a vészhelyzeti krízistámogatás. Mindkét támogatási formát a járványhelyzet miatt munkájukat elveszítő vagy fizetésüket meg nem kapó III. kerületiek kérelmezhetik, akiknek a háztartásában az egy főre eső havi jövedelem az öregségi minimálnyugdíj 250, illetve 200%-át nem haladja meg. A vészhelyzeti krízistámogatást évente egyszer, maximum 120 ezer Ft-ig lehet kérelmezni.

Amennyiben nem él környezetükben olyan ismerős, családtag akire számíthatnak, aki segítséget tud nyújtani kérjük, hogy jelentkezzenek az alábbi elérhetőségeken és az Önkormányzat munkatársai felveszik Önökkel a kapcsolatot:
e-mail: koronavirus@obuda.hu
telefon : 06 80 204-777

Ügyeletes Óvodák:
Óbudai Vackor Óvoda Mókus Tagóvodája (1036 Bp., Mókus u. 1.)
Óbudai Mesevilág Óvoda Vízi Tagóvoda (1039 Bp. Víziorgona u.2.)
Gyermeksziget Montessori Óvoda (1039 Bp., Zipernowsky Károly u. 2.)
Óbudai Meseerdő Óvoda Szivárvány Tagóvoda (1035 Bp. Szél u. 23-25.)

A bölcsődék ügyeleti rendje változatlan marad:
Szél Bölcsőde: https://obudaibolcsodek.hu/szel-bolcsode/
Víziorgona Bölcsőde: https://obudaibolcsodek.hu/viziorgona-1-bolcsode/

Étkeztetést azok a gyermekek kapnak, akik ügyeletben vannak, illetve akik szociális étkeztetésre jogosultak, és igénylik az ellátást.
A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő iskolás gyermekek szülei csütörtöki napokon 8 és 16 óra között az alábbi elérhetőségeken jelezhetik a következő hétre vonatkozó ebédigényüket:
Telefonszám: +36-1-43-78-559 vagy +36-1-43-78-959
E-mail cím: estok.aniko@obuda.hu; salat.aniko@obuda.hu

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk szeretteinkre!