Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Aktuális információk – március 15.

2020. március 15., 10:53

A koronavírussal kapcsolatos aktuális kerületi tudnivalók, napi változások egy helyen.

A III. kerület határozatlan ideig bezárja bölcsődéit és óvodáit.

Célunk, hogy minél kevésbé terhelje meg a lakosságot ez az intézkedés, ezért március 16-17-én minden intézmény fogadja a gyermekeket, ezt követően ügyeleti ellátást szervezünk. Ennek részleteiről mindenkit tájékoztatunk.

A bölcsődei és óvodai étkeztetés lemondásra került, ezzel kapcsolatban a szülőknek nincs tennivalója.

Az intézményekben megjelentek számára biztosítjuk az étkezést.

A már befizetett étkezést a későbbiek során jóváírjuk.

A zárlat idején a karbantartási munkákat lehetőségek szerint előre hozzuk.

Kérjük a kerületben működő nem önkormányzati fenntartású óvodákat és iskolákat, hogy hétfőtől ne tartsanak nyitva ők sem.

Elrendelt otthoni karantén esetén a rendőrséggel jelzőrendszert építettünk ki és biztosítjuk az esetleges érintettek számára az ellátást.

Hétfőtől a III. kerület valamennyi kulturális intézménye,a Platán Könyvtár, az Óbudai Múzeum, az Óbudai Társaskör és az Óbudai Kulturális Központ szünetelteti működését. Az Esernyős minden kulturális programot leállít.

Megváltoztattuk a kerület ügyfélszolgálati rendjét. Kérjük, hogy csak az jöjjön személyesen ügyfélfogadásra a hivatalba, akinek halaszthatatlan dolga van. Minden más esetben kérjük és javasoljuk, hogy telefonon keressék ügyfélszolgálatunkat: +36 1 437 85 01

Fontos számunkra a dolgozóink védelme, ezért felkészültünk arra,hogy minél több munkavállalónk otthoni munkavégzés keretében dolgozhasson.

A Derűs Alkony gondozóházban március 8-tól látogatási tilalmat rendeltünk el.

Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézményben étkező idős embereknek felajánlottuk az elviteles, vagy házhoz szállítással történő igénybevétel lehetőségét.

Segítséget nyújtunk a bevásárlásban és a gyógyszerek kiváltásában is.
Az idősklubok vezetői a korábban kialakított Facebook-csoportokban, illetve telefonon tartják a kapcsolatot a klubtagokkal. Működtetjük a jelzőrendszert.

Nyomatékosan kérjük, ha valaki beteg, akkor ne menjen közösségbe és mindenki tartsa be a szakemberek tanácsait.

Kérjük kerületünk idősebb polgárait, hogy lehetőség szerint kerüljék a nagyobb közösségi rendezvényeket, ne menjenek zárt térben tartandó rendezvényekre.

Folyamatosan nyomon követjük az eseményeket, kapcsolatban állunk a kormányzattal és a hatóságokkal, velük egyeztetve kívánunk reagálni a járványügyi helyzet változására.

A kerületi intézmények nem jelentettek beteg gyermeket eddig a percig (2020.03.15.5:54), minden ezzel ellentétes híresztelés álhír. Kérjük, hogy a járvánnyal kapcsolatban csak hivatalos forrásból tájékozódjanak.

Vigyázzunk egymásra, közösségünkre!


Update 13:20:

Közzé tettük az óvodai és bölcsődei zárva tartással, ügyeleti elhelyezéssel és étkeztetéssel kapcsolatos részletes információkat.

Itt olvashatóak:

https://obuda.hu/blog/hirek/informaciok-a-bolcsodek-ovodak-zarva-tartasarol-az-ugyeleti-ellatasrol-es-az-etkeztetesrol/