Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Amikor egy kép többet mutat a pillanatnál – Fotókiállítás Óbudáról, ahogyan az itt élők látják

2020. október 14., 15:19

Különleges fotókiállítást nyitott meg tegnap dr. Kiss László polgármester. A képek alkotói a kerület lakói. Az Óbudai Kulturális Központ Békásmegyeri Közösségi Ház pályázatot írt ki: fényképsorozatban meséljék el saját óbudai történetüket az itt élők.

„Amikor egy fénykép többet mutat annál a pillanatnál, mint amikor rögzítésre került, ez a művészet – mondta a kiállítást megnyitó beszédében dr. Kiss László polgármester. – Amikor többet ragad meg a fotográfus annál, ami nyilvánvaló, ami látható, akkor értéket teremt. És ennek most tanúi lehetünk, köszönöm az alkotóknak és a szervezőknek, hogy ez a kiállítás létrejött.”

A Békásmegyeri Közösségi Ház pályázatában arra biztatta a harmadik kerület lakóit, mutassák be egy 7 képből álló fotósorozatban az ő Óbudájukat. A 6 nyertes pályaművet a közösségi ház homlokzatán lehet megtekinteni. A kiállítás címe: Óbuda 6 x 7 képben, amely 2021. április 15-ig várja az érdeklődőket (1039 Budapest, Csobánka tér 5.).

Az ünnepélyes megnyitó egyben egy korábbi, szintén a kerületi lakók alkotásait bemutató kiállításunk finisszázsa is volt: a Panel zsáner című fotópályázat nyertesei saját, kinyomtatott pályaművüket vehették át a polgármestertől, amelyek eddig a közösségi ház homlokzatán voltak láthatóak.