Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Annyiféleképpen tudunk segíteni – Hétvégén menhelyi születésnapot és állatok világnapját is ünnepelnek (a gazdára várók legnagyobb örömére)

2021. szeptember 30., 13:01

Egy állatmenhely meglátogatása nemcsak azoknak hasznos tapasztalat, akik örökbefogadásra vállalkoznának, hanem azoknak is, akik maguk is gazdák, vagy éppen egyáltalán nem terveznek háziállatot tartani. Ezen a hétvégén közös ünneplésre várják az érdeklődőket, rengeteg izgalmas programmal.

A közös felelősségről, a gondoskodásról, egymás támogatásáról vagy egy-egy szervezet példaértékű munkájáról is sokat megtudhatunk egy-egy menhelyi látogatás során.

Kiderülhet például, mekkora segítség, ha csak elviszünk sétálni egy-egy kutyát: mi magunk is szabad levegőn vagyunk, mozgunk (és micsoda társaságban!), emellett rengeteg boldog pillanattal ajándékozzuk meg a gazdára váró állatot. Segíthetünk a menhelyek korszerűsítésében, javításában vagy takarításában, a napi feladatokban, hozzájárulhatunk ételadománnyal is a mindennapi működésükhöz, de bármilyen tárgyi, anyagi felajánlást is rendszerint nagyon szívesen fogadnak.

Az Ürömi Állatotthon az 50. születésnapja mellett a közelgő állatok világnapját is ünnepli október 2-án, szombaton. Ez alkalomból egész napos programokkal várja az érdeklődőket:

rengeteg, gyerekeknek szóló izgalmas játékkal és bemutatóval készülnek, tombolahúzással, hasznos előadásokkal, finomságokkal, rendhagyó biológiaórával és sok-sok vidám négylábúval.

A programok délelőtt 10 órakor kezdődnek, a helyszín az Ürömi Állatotthon: Üröm, külterület 021/53. hrsz.

A menhely magát adományokból és önkéntes munkából tartja fenn, így rengeteg módja van annak, hogy aki szeretné, támogassa őket.

Az állatok világnapját minden évben október 4-én ünnepeljük, Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének emléknapján.

A képen: Töpi, Marcipán, Suzy és Tappancs Ürömről (fotó: Török Zsolt)