Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Anyatejes táplálást támogató védőnői tanácsadás indul

2019. január 22., 08:27

Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata új szolgáltatást vezet be, amellyel az intézmény célja az anyatejes táplálás támogatása. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a kicsik 6 hónapos koráig kizárólagos anyatejes táplálást ajánl, mivel a babák számára legideálisabb tápanyag-összetétellel az édesanyák teje szolgál.

Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata idén ünnepli 15. születésnapját, azaz 15 éve a III. kerület védőnői ellátása külön, önálló önkormányzati intézmény keretei között valósulhat meg. Ebből az alkalomból az idei évben számos új programmal és ingyenes szolgáltatásaink bővítésével várják az Óbudán élő kisgyermekes családokat.

Anyatejes táplálást támogató védőnői tanácsadás címen kéthetente Czákné Varga Ildikó védőnő, IBCLC laktációs tanácsadó, valamint Malek Éva védőnő várja azokat az édesanyákat, akiknek kérdésük, nehézségük van a szoptatással kapcsolatosan.

Várják azokat az anyákat, akik egy aktuális szoptatási problémát szeretnének megbeszélni, vagy aki azt igényli, hogy a saját védőnőjén kívül más szakembertől is megerősítést kaphasson szoptatással kapcsolatos kérdésére. Várják azokat az édesanyákat is, akik valamilyen speciális szoptatási nehézséggel (pl. ikrek, fejlődési rendellenességgel született, koraszülött baba szoptatása) találkoznak.
A tanácsadás során lehetőséget biztosítanak különböző szoptatást segítő eszközök (mellszívó készülék, szoptanit) használatának megtanítására, indokolt esetben kölcsönzésére, melyeket a Gyermekeinkért ’91 Alapítvány adományozott az intézménynek a tavalyi év során.

A tanácsadásokra a + 36 1 439 13 78 telefonszámon, valamint a kozpont@obudaivedonok.hu e-mail címen lehet jelentkezni.
A szolgáltatás során 30-40 perc ingyenes, szoptatásban képzett védőnői tanácsadás vehető igénybe.
A tanácsadás a Védőnői Szolgálat Központjában (Gyenes u. 16.) és a Csobánka téri Védőnői Tanácsadóban valósul meg előre egyeztetett időpontokban.
A tanácsadások ideje: január 25., február 8., február 22. péntek 11.00-13.00 között lesz.