Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Árvízi védekezés két ütemben

2017. október 27., 08:00

Kettéválasztotta, és külön projektként kezeli az Aranyhegyi-patak és a Barát-patak árvízvédelmét a Fővárosi Közgyűlés, így annak megvalósítása a római-parti védműtől függetlenül megkezdődhet.

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere is támogatta a Tarlós István főpolgármester és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesek által jegyzett előterjesztést.

A Fővárosi Közgyűlés arról határozott szerdai ülésén, hogy a csillaghegyi öblözet egészének árvízvédelmét szolgáló árvízvédelmi létesítmény keretében külön projektként, az Aranyhegyi-patak és a Barát-patak mentén valósuljon meg az árvízvédelem. Ennek érdekében a patakok esetében folytassák le a vízjogi létesítési engedélyezési eljárást. A Dunával párhuzamos védműről, mint második ütemben megvalósuló létesítmény fejlesztéséről annak pontos nyomvonalának kijelölését követően, később dönt majd a testület. Tarlós István szerint újra megnyílik a vita lehetősége a part menti, de a kerítések vonalában tervezett-, illetve a Nánási út, Királyok útja nyomvonalat támogatók között.

A főpolgármester úgy fogalmazott, a javaslatnak két haszna van: a politikai viták vitorlájából „kiveszi a szelet” és végre elkezdődhet a projekt megvalósítása.