Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Átadták a Sportparkot az Óbudai-szigeten

2020. június 22., 17:32

Ma délelőtt hivatalosan átadták a Főkert Zrt. kivitelezésében megvalósult Sportparkot az Óbudai-szigeten. A létesítményt dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, dr. Zakar András, a Főkert Zrt. vezérigazgatója és Danada Judit, a Főpolgármesteri Hivatal Kulturális, Turisztikai, Sport, Köznevelési és Szociálpolitikai Főosztály Sport osztályának vezetője közösen adta át.

A “Budapest 2019 – Európa Sport fővárosa” projekt keretében megvalósuló fejlesztés célja az egykori sportfunkció parki környezetbe ágyazott újraépítése volt úgy, hogy az minél több korosztályt és igényszintet megszólíthasson.

A parkterület aktív rekreációs lehetőségét bővítve egy gumiburkolatos sportpálya, 2 gyepes röplabdapálya, ping-pong asztal, fitnesz tér, valamint burkolt és gyepes pihenőterek kerültek kialakításra, mindezt egy többszintes növényállománnyal ellátott pihenőparki környezetben.

A fitneszpark használatát a pálya szélén található információs tábla segíti, amelyen mindenki megtalálhatja a számára megfelelő gyakorlatokat edzettségi szintjének megfelelően.

A Sportpark központi részére egy ivókút és egy okos oszlop is került, amely a park ezen területére sugározza a wifi jelet. A multifunkciós sportpálya mellett helyet kapott egy teljesen automatizált, önkiszolgáló illemhely is pelenkázóval, amely így a sziget összes parkhasználóját szolgálja.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a Sportparkot a következő szavakkal nyitotta meg: “Fontosnak tartom, hogy a Fővárosi önkormányzat és a III. kerületi önkormányzat együtt, közösen fejlessze a kerületet. Az elkészült Sportpark szép példája annak, hogyan valósulhat meg egy fővárosi beruházás úgy, hogy az  a kerületben élők érdekeit messzemenően képviseli. Olyan kerületet szeretnénk, amely mindenki által szerethető és ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat.”