Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Átadták a Szépvölgyi út Bécsi út és Lajos utca közötti szakaszát

2015. szeptember 30., 17:23

A BKK elkészült a Szépvölgyi út környékén a Budai fonódó villamos pályája, átadták az autósoknak az érintett szakaszokat.

A Budai fonódó villamos megteremtése projekt keretében elkészült a Szépvölgyi út – Bécsi úti csomópontjában a villamos átvezetése, így 2015. szeptember 29-én kedden estétől a Szépvölgyi út Bécsi út és Lajos utca közötti szakaszát mindkét irányban megnyitották a közút forgalom előtt.

A Lajos utca irányában ismét 2 sávon, míg a Bécsi út irányában ismét 1 sávon közlekedhetnek majd a járművek a lezárás előtti forgalmi renddel megegyezően. Ezzel egyidejűleg a Bécsi út Szépvölgyi út és Nagyszombat utca közötti szakaszát is a Nagyszombat utca felé egy forgalmi sávon megnyitották a közúti forgalom előtt, mivel már ezen a szakaszon is elkészült a villamospálya.

Eredetileg szeptember elejére tervezte a BKK a Szépvölgyi út környékén a forgalomkorlátozások megszűntetését, de az augusztus 17-i nagy esőzés során, a Szépvölgyi úton leömlő víz befolyt a nyitott munkagödrökbe és alámosta az útpályát és az épülő villamosvágányokat.