Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Átadták az Év Iskolabüféje címet

2018. június 7., 15:25

A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium iskolabüféje nyerte az „Év iskolabüféje 2018.” címet, melyet a június 5-én megrendezett óbudai Táplálkozási vetélkedő eredményhirdetésén adtak át a nyertes részére.

Az Iskolabüfé Program éppen tíz éve indult Óbudán, melynek keretében az Iskolabüfé Munkacsoport szervezésében minden évben meghirdetik az Év iskolabüféje versenyt, valamint megrendezik az általános iskolások számára a helyes táplálkozással kapcsolatos vetélkedőt. Az idei vetélkedőnek is – hagyományőrző módon – a Laborc utcai Napközis Tábor adott otthont, a hűs fák árnyékában az idei évben 8 általános iskola 5. osztályos tanulóinak csapata mérte össze tudását. Az Iskolabüfé Munkacsoport nevében Schadek-Bíró Éva, a védőnői szolgálat vezetője köszöntötte a csapatokat, majd Csiki Attila, a Sport Kft. igazgatója nyitotta meg a 2018. évi versenyt.

Az állomásokon a helyes táplálkozásról, a legújabb táplálkozással kapcsolatos szakmai ajánlás szerinti Okos Tányérról, a fogápolásról, a konyhai és kézhigiénéről és még a táplálkozással kapcsolatban előforduló hirtelen vészhelyzetek elsősegélynyújtásáról is számot adtak a versenyző diákok. A verseny lebonyolításában az Észak-Budapesti Tankerületi Központ, Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata iskolavédőnői, a Szent Margit Rendelőintézet, az Ányos utcai Gyermekfogászat, a kerületi Népegészségügyi Osztály munkatársai és a III. kerületi Vöröskereszt vett részt. A csapatok előzetes felkészítésében idén is az iskolai védőnők segítettek.  A csapatok remek felkészültségét jelzi, hogy a végleges helyezéseket sokszor fél, illetve egy pont döntötte el. A szervezők a verseny alatt is figyeltek a tanulók egészségére, tízóraira ásványvízzel és müzli szelettel, ebédre pedig finom salátával és ízletes gyümölcslével kedveskedtek a versenyen résztvevő gyermekeknek, pedagógusoknak egyaránt.

Az eredményhirdetésen Dr. Harsányi Kornélia kerületi tisztifőorvos és Marlokné Somogyi Ildikó, az önkormányzat Oktatási és Kulturális Osztályának vezetője köszöntötte a versenyző csapatokat. Az eredményhirdetés során először az iskolabüfé verseny helyezettjeit hirdették ki. Az idei évben az 5 legegészségesebb büfé között szerepelt és munkájuk elismeréseként emléklapot vehetett át a Kerék Általános Iskola és Gimnázium, a Bárczi Géza Általános Iskola, az Óbudai Nagy László Általános Iskola (Váradi) és a tavalyi győztes, a Krúdy Gyula Általános Iskola iskolabüfése is. Az Év Iskolabüféje díjat a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium iskolabüfé üzemeltetője, Tarcsai Lászlóné kapta, aki egy éven át az Iskolabüfé vándorserleg tulajdonosa és az „Év iskolabüféje 2018.” cím birtokosa lett.

A táplálkozási vetélkedő első helyezettje a Fodros Általános Iskola csapata, második a Dr. Béres József Általános Iskola csapata, harmadik a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola csapata lett. A nyertesek értékes könyvekkel és nagyértékű sportszer vásárlási utalvánnyal, a többi versenyző pedig színes ajándék hátizsákkal térhetett haza.  Bár az időjárás a verseny végén kicsit rájuk ijesztett, végül valamennyien száraz bőrrel, teli hassal és csillogó arcokkal hagyták el ezt a gyönyörű óbudai helyszínt. Jövőre ismét várják az Iskolabüfé Munkacsoport tagjai az egészséges táplálkozás iránt elkötelezett óbudai diákokat annak reményében, hogy az itt megszerzett tudással – helyezéstől függetlenül – az egészségük védelmében is maradandó élményeket, tapasztalatokat szerezhetnek. Gratulálunk valamennyi díjazottnak és iskolai csapatnak!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”85″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]