Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Átadták az új szociális szolgáltatóházat Békásmegyeren

2020. június 26., 15:10

A “Szociális városrehabilitáció megvalósítása Békásmegyeren” elnevezésű Európai Uniós projekt részeként a Víziorgona u. 10. szám alatt ma átadásra került az új szociális szolgáltatóház, mely egyben egy családi, közösségi tér is. Különlegessége, hogy számos – jogi, családsegítő és mentálhigiénés – szolgáltatás mellett drogprevenciós szabadulószoba és szociális fodrászat is helyet kapott benne.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2016-ban nyújtotta be a 2018-ban támogatást nyert pályázatát, amely Békásmegyer nyugati oldalának komplex szociális városrehabilitációját célozza.

A rehabilitáció során 47 darab önkormányzati bérlakás felújítására, energetikai korszerűsítésére kerül sor, valamint a 2015-ben közösségi tervezéssel megtervezett multifunkciós Táncsics park egy része is megépül.

A mai napon a projekt részeként megvalósult szociális szolgáltatóház került átadásra, mely az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ új telephelyeként is funkcionál.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a megnyitó ünnepségen elmondta: “Egy álom megvalósulásának lehetünk most tanúi. Elkötelezett szakemberek ugyanis a Víziorgona u. 10. szám alatti rossz állapotú önkormányzati helyiségből egy integrált közösségi és szociális tér létrehozását tűzték ki célul. Ennek a térnek a része egy fiataloknak szóló, drogprevenciós célokat szolgáló szabadulószoba, valamint egy időseknek szóló bűnmegelőzési labirintus is. Emellett helyet kapott az épületben egy szociális fodrászat, amely segít a rászorulóknak abban, hogy jobb esélyeik legyenek a munkaerőpiacon.”

“Az a legjobb függőség, amibe senki nem esik bele, és az a legjobb bűncselekmény, aminek senki nem lesz áldozata. Ez a tér pedig hatékonyan tudja segíteni mindkét típusú megelőzést” – fejezte be megnyitó beszédét a polgármester.