Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Átadtuk a Semmelweis napi díjakat

2020. július 3., 09:15

Semmelweis nap és a Köztisztviselők napja alkalmából Óbuda Lakosságának Egészségéért Díjat és Polgármesteri Dicséreteket adott át Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

„Az ellátó rendszer minden dolgozója helytállt, függetlenül attól, hogy milyen szerepben találta őket a járvány, esküjükhöz hűen végezték munkájukat, Semmelweis nap, a magyar egészségügy napja alkalmából is köszönjük meg ezt,” – mondta ünnepi beszédében Dr. Kiss László polgármester. „És mivel a tegnapi napon ünnepeltük a köztisztviselők napját, arról szintén szeretnék megemlékezni, hogy a polgármesteri hivatal munkatársai is végig kitartottak a veszélyhelyzet idején, büszke vagyok rájuk, az ő munkájukat szintén köszönöm.”

Dr. Budai András, a Szent Margit Rendelőintézet ügyvezető igazgatója köszöntőjében gondolatokat osztott meg arról, hogy az idei Semmelweis nap örökre emlékezetes marad mindannyiunk számára, a mögöttünk álló hónapokban világszerte fókuszba került Semmelweis munkássága, hiszen a laikusok számára is nyilvánvalóvá vált, az ő felfedezése: a fertőtlenítő kézmosás a járványmegelőzés egyik hatékony eszköze.

Az Óbuda Lakosságának Egészségéért Díj idei kitüntetettje Dr. Badacsonyi Szabolcs Balázs, aki csecsemő-gyermekgyógyászat és gyermek gasztroenterológia szakvizsgája mellett egészségügyi menedzser diplomát is szerzett, bizonyítva ezzel, hogy nemcsak a gyógyítás iránt elkötelezett, hanem az egészségügyről, mint szervezetről is kész felelősen gondolkodni. 1997-től gyermekorvosként, majd vezetőként dolgozott Óbuda egészségügyi intézményeinek az élén.

Semmelweis nap alkalmából Polgármesteri Dicséretben részesült 2020-ban Dr. Trapp Gábor felnőtt háziorvos, Dr. Zonda Igor házi gyermekorvos, Tisza Ildikó területi védőnő, Horváthné Berki Nikolett betegirányító, Kissné Littmann Zsuzsanna felnőtt szakápoló és Szentesi Ibolya szakápoló.

A hagyományokhoz híven a Szent Margit Rendelőintézet vezetése a Semmelweis Nap keretében ismeri el évről évre azon munkatársai hűségét, akik hosszú évek, évtizedek alatt bizonyították elkötelezettségüket szakmájuk és a páciensek iránt. Az idei évben elismerésben részesült 15 éve töretlen munkájáért: Dr. Argay Katalin szakorvos és Meszner Károly gyógytornász. Elismerésben részesült 30 éve töretlen hűségéért: Dr. Malkovits Márta gyermekfogszakorvos és Kucser Andrásné szakmai területvezető asszisztens. 40 éves kitartásáért pedig elismerésben részesült: Mészáros Istvánné szakmai területvezető asszisztens.

Védőnői Dicsérettel ismerték el elhivatott munkáját Bíró Vivien területi védőnőnek.

Köztisztviselők napja alkalmából az idei évben Polgármesteri Dicséretben részesült: Szentesi Ferenc, a Polgármesteri Kabinet munkatársa, Szalinai Ildikó, az Üzemeltetési Csoport csoportvezetője, Ambrusné Bodnár Rita az Ügyfélkapcsolati Osztály ügyfélszolgálati ügyintézője, Csanálosi Zoltánné, a Belső Ellenőrzési Iroda belső ellenőre és Andrássy Dóra, az Adóvégrehajtási Csoport adóvégrehajtási ügyintézője.

Polgármester Emléklapot nyújtott át Márk Józsefné Terézia részére, aki 50 éve lépte át első alkalommal az Önkormányzat kapuját.

Valamennyi kitüntetettnek gratulálunk az elismeréshez és köszönjük a munkájukat!