Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Átalakult az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ működése

2020. május 14., 16:22

A vírushelyzetre tekintettel és az ellátottak védelme érdekében átalakult az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ működése. A bérmunkák továbbra is folyamatosan érkeznek, melyek teljesítésében az alacsonyabb létszámban dolgozó ellátottak mellett a segítők is kiveszik a részüket.

Az intézmény dolgozói fokozott higiéniai szabályok betartásával (rendszeres kézfertőtlenítés, személyes érintkezés elkerülése) teszik biztonságosabbá az intézményben történő munkavégzést. A fejlesztési jogviszonyban lévő, többségében középsúlyos értelmi fogyatékossággal élő ellátottak kézügyességet igénylő feladatokat kapnak otthoni munkavégzés céljából. A rehabilitációs központ varrodájában Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának és az általa fenntartott intézményeknek a megrendelései alapján szájmaszkok is készültek.

A Támogató Szolgálat munkatársai szokásos feladataikat, mint az ápolás, gondozás, háztartást segítő munkák, a megfelelő biztonsági intézkedések mellett végzik (szájmaszk, lábzsák, gumikesztyű, védőruha, fertőtlenítés) az idős, főként szerzett fogyatékossággal élő ellátottak körében. A védőfelszerelések egy része is a rehabilitációs központ varrodájában készül.

Az otthon maradó ellátottaknak a távsegítésen túl, a személyes segítségnyújtás sem szűnt meg. Az intézmény kijelölt munkatársai rendszeresen segítenek a bevásárlásban és a gyógyszerek kiváltásában, a megfelelő higiéniai szabályok betartása mellett.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az ellátottak személyi segítését térítésmentesen biztosítja 2020. április 1-jétől a veszélyhelyzet időtartama alatt, ezzel könnyítve a rászorulók helyzetén.