Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Átfogó nagytakarítás és falocsolás a kerületben

2020. június 8., 10:47

Tovább folytatják a közterületek nagytakarítását az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet városüzemeltetési és köztisztasági osztályának munkatársai. Emellett kátyúztak, felszámoltak egy illegális hulladéklerakót, és a szomjas fákat is meglocsolták.

Az átfogó kerületi nagytakarítás során a kollégák a Csobánka téren és környékén, a Vízimolnár és a Pünkösdfürdő utcában, a Kabar és Madzsar József utca környékén, valamint a Pethe Ferenc téren is összeszedték a szemetet, csikkeket porszívóztak, járdát sepertek, valamint lemosták az utcabútorokat.

A Vízimolnár utcában kátyújavításra is sor került, a Római lakótelepen pedig összegyűjtötték a zöld hulladékot. Emellett a Hidegkúti és Perényi út sarkán lévő illegális hulladéklerakót is felszámolták.

A városüzemeltetés munkatársai több mint 55 ezer fát kezelnek, gondoznak. Ezek közül mintegy 2.500 csemete szorul rendszeres, heti locsolásra. Az eddig tapasztalt aszályos idő miatt most heti két alkalomra emelték ezeknek a fáknak a locsolását, emellett a virágágyások öntözésére is rendszeresen sor kerül.