Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Az elért eredményekre szavaztak a 4-es választókerületben

2018. április 17., 08:23

A következő négy évben is Varga Mihály képviseli Óbuda-Békásmegyer egy részének lakóit. Örül, hogy a többség elégedett eddigi munkájával, ígéri, ezután is elkövet mindent azért, hogy a III. kerület tovább fejlődjön.

– Ezúton is szeretném megköszönni a III. kerületi polgároknak a támogatást. Büszke vagyok arra, hogy Budapest 4-es számú választókerületében volt a legmagasabb országos összehasonlításban is a részvételi arány. A jogosultak 81,08 százaléka, azaz közel 55 ezer szavazó nyilvánította ki véleményét. Ez erős közéleti érdeklődést jelez, így biztos vagyok benne, hogy azok is figyelemmel kísérik munkámat, akik múlt vasárnap másra szavaztak.

– Az elmúlt négy évben számos fejlesztés elindítása köthető az Ön nevéhez itt a III. kerületben. Vannak tervek már a jövőre nézve?

– Mindenekelőtt el kell mondanom, hogy a magyar gazdaság helyzete teszi és tette lehetővé, hogy egyre több helyi kezdeményezés mellé oda tud állni a magyar kormány. Itt Óbudán továbbra is a helyi közösségekkel, valamint a III. kerületi és a Fővárosi Önkormányzattal együttműködve igyekszem segíteni abban, hogy minél több fejlesztés valósulhasson meg. Az egyik legszebb példája ennek a Mészkő park kialakítása volt, amelyet a környéken élőket tömörítő Háromhegyek Egyesület kezdeményezett, a terveket és a telket az önkormányzat, míg a megvalósításhoz szükséges forrást a kormány biztosította. A választásokat követően hamarosan ismét egyeztetünk Bús Balázs polgármester úrral a következő időszak elképzeléseiről. Ami már biztos, hogy megújulhat a Kandó Kollégium, a Csillaghegyi Könyvtár, a Csillaghegyi Strandfürdő, és hamarosan befejeződik a békásmegyeri piac felújításának első üteme is.

– Az elmúlt négy évben rendszeresen részt vett a kerületi közösségek rendezvényein.

– Bevallom, ezen a szokásomon ezután sem kívánok változtatni. Egy-egy település számára fontos a fejlődés, fontos, hogy újabb és újabb beruházások valósuljanak meg, és ahogy erről korábban beszéltem, országgyűlési képviselőként ezeket továbbra is segíteni kívánom. De legalább ilyen meghatározónak tartom, hogy a III. kerület közösségének is tagja maradjak. Ehhez pedig szorosan hozzátartoznak a kisebb-nagyobb ünnepek, megemlékezések és egyéb rendezvények, ahol személyes találkozókra, beszélgetésekre is lehetőség nyílik.

– A magas részvétel miatt izgalmas volt az idei választás. Ön hol várta az eredményeket vasárnap este?

– A II. és a III. kerületi segítőimmel dolgoztunk egész nap, este szintén velük együtt vártam az eredményeket. Feleségem is elkísért, aki minden választási eredményvárón velem volt, az idén már nyolcadik alkalommal. A nagyobb gyerekeinktől kimenőt kaptunk, ők vigyáztak 4 éves kistestvérükre. De ők is szorítottak, telefonon tartottuk a kapcsolatot. Boldogok voltak, mikor tizenegy óra körül kiderült az eredmény. Szülőként legjobb érzés, hogy úgy látom, büszkék rám.