Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Az életmentésben segítséget nyújtó kerületi gimnazista fiúnak mondott ma köszönetet dr. Kiss László

2022. január 19., 12:18

Óbuda-Békásmegyer polgármestere ma délelőtt megköszönte az Óbudai Gimnázium tanulójának, Sajti Ervinnek az 1-es villamos megállójában január 5-én tanúsított bátorságát. A diák a mentők kiérkezéséig mesterséges lélegeztetésben részesített egy összeesett középkorú férfit.

A gimnazista elmondta, hogy a történtek nagyon megrázták, hiszen a férfi életét sajnos a kiérkező mentők sem tudták megmenteni. Hozzátette, a mesterséges lélegeztetést és az újjáélesztés lépéseit az iskolában és elsősegélynyújtó tanfolyamokon sajátította el, de ez volt az első alkalom, hogy használnia is kellett a tanultakat.

Az ürömi Hegyvidék Polgárőr Egyesület fiatal polgárőreként is tevékenykedő fiúra édesapja, a Hegyvidék Polgárőr Egyesület vezetője is nagyon büszke. Elmondta, hogy Ervinre bármilyen helyzetben számíthatnak a polgárőrség keretein belül is.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere nagyon megköszönte az Óbudai Gimnázium diákjának önzetlen tettét, hogy habozás nélkül, azonnal a bajba jutott férfi segítségére sietett.

Az Óbudai Gimnázium intézményvezetője, Szűcs József is megerősítette, hogy Ervin az egész iskola számára példát mutatott, és köszönetüket egy oklevéllel is kifejezte a Tankerület.

Szeretettel gratulálunk Sajti Ervinnek bátor helytállásáért!

Dr. Kiss László és Sajti Ervin

Dr. Kiss László polgármester gratulál Sajti Ervinnek