Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Az előírt határértéket nem haladta meg a Sziget zaja

2016. augusztus 10., 11:18

Az óbudai oldalon kifejezetten jó volt a helyzet, szinte semmit nem lehetett hallani, és a pesti, XIII. kerületi oldalon is sikerült alapvetően a határérték alatt maradniuk a próbán.

A kedd éjszakai hangpróbán a kerület több pontján mérték a Sziget Fesztivál zajszintjét, Gerendai Károly, több újságíró  és Puskás Péter alpolgármester jelenlétében. A helyszínek között természetesen azok is szerepeltek, ahonnan az elmúlt években a legtöbb panasz érkezett. Óbudán nem közelítette meg a határértéket  a mérési eredmény.

Fotó: webradio.hu
Fotó: webradio.hu

A főszervező utalt arra, hogy az előírt határérték 23 óra után 55 decibel, előtte 65 decibel. Közlése szerint az óbudai oldalon 45-50 közötti értékeket mértek, míg a pesti oldalon 55 körül volt a legrosszabb érték.

Gerendai Károly hozzátette: a színpadok hangerejét úgy állították be, hogy a pesti oldalon is megbízhatóan 55 decibel alatt maradjon az érték. Jelezte, az egyik “kritikus pont” mindig a – közvetlenül a sziget melletti – XIII. kerületi Marina parti városrész volt.

Elmondta még, hogy más tényezők mellett például a páratartalom is befolyásolja a zajszintet. Számításaik szerint, ha az időjárási körülmények nem változnak jelentősen, “nem lesz gond” a fesztivál hangerejével – tette hozzá.

A fesztivál szakemberei és az önkormányzatok a rendezvény ideje alatt folyamatosan ellenőrzik majd a zajszintet, és ha panasz érkezik valahonnan, oda külön kimennek zajszintet mérni – ígérte.

Forrás: MTI

Mint korábban írtunk róla, a zajjal kapcsolatos bejelentéseket illetve egyéb észrevételeket az alábbi elérhetőségeken lehet megtenni: