Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Az előkészítési munkák végére értünk, mindjárt nyit a Római-parti Plázs

2022. július 12., 16:10

Rengeteg segítséget kapott idén is önkormányzatunk a harmadik kerületi civil egyesületektől a Római-parti Plázs megnyitása előtt, az előkészítési munkák és a szakmai egyeztetések során. Köszönjük.

Nemrég adtuk hírül, hogy a kerületi civilekkel és szakemberekkel a legfontosabb környezetrendezési és -szépítési feladatokról való egyeztetést követően meg is indultak a partszakasz és környékének faápolási és területrendezési munkálatai.

A napokban a föveny-előkészítési munkálatok zajlanak a civil egyesületek aktív részvételével: A Mi Rómaink, a Római SE, a Civilek a Római-partért Egyesület, a Maradjanak a fák a Rómain és a Külker Evezős Klub Óbuda önkéntes aktivistáinak segítségével a Plázs előkészítése lassan befejeződik.

A fürdőhely július 15-től augusztus 21-ig tart nyitva, jó idő és megfelelő vízminőség esetén mindennap várjuk vendégeinket 10.00 és 19.00 óra között.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla: a szezon első fürdővízminőség-ellenőrzési vizsgálatának eredményei szerint a víz minősége a kijelölt fürdőhelyen jelenleg kiváló. A helyszínen a strandolók nap mint nap megtekinthetik az aktuális vízminőség-eredményeket.

A nyitást idén is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés előzte meg. A meder tisztítása megtörtént, az átvizsgálás és a vízminőség-ellenőrzés pedig folyamatos lesz.

A látogatók biztonsága és balesetmegelőzés céljából a parton lévő tűzrakó helyeket munkatársainkkal befedtük.

Nincs más hátra, mint hogy visszaszámoljunk, és jó fürdőzést, élményteli strandolást és kellemes pihenést kívánjunk a Római-parti Plázson! Péntektől várjuk Önöket szeretettel!

A pontos részleteket ITT tudják elolvasni.

Általános információk a Római-parti Plázsról.