Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Az első magyar, aki az északi hágó felől jutott a csúcsra, óbudai!

2016. május 27., 08:00

Dr. Neszmélyi Emil, ügyvéd május 20-án hódította meg a Mount Everest csúcsát az északi útvonalon, ahonnan még magyar hegymászónak nem sikerült korábban.

Dr. Neszmélyi Emil, ügyvéd, óbudai lakos, 2016. május 20-án, magyar idő szerint hajnal négy órakor ért fel a Mount Everest csúcsára, ahol különleges meglepetést készített elő közösségünk számára: magával vitte a 8848 méter magas csúcsra többek között Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának hivatalos zászlaját is. Az 2016-05-22-PHOTO-00000201_modamúgy is embert próbáló teljesítmény értékét jelentősen emeli, hogy a csúcsot a nemzetközi hegymászó szakma által is nehezebbnek és technikásabbnak tartott északi – tibeti – útvonalon hódította meg, amely eddig más magyar állampolgárnak nem sikerült. Ennélfogva Magyarország is bekerült azon kivételes nemzetek közé, amelyek legalább egy sikeres mászója az északi útvonalon jutott el a világ legmagasabb pontjára.

Külön büszkeség számunkra, hogy ezt a kivételes teljesítményt, egy óbudai polgártársunk valósította meg, hazánk érdekében. A sikeres ügyvéd expedícióját Óbuda-Békásmegyer közössége mellett a néhai apai nagyapja emlékének ajánlja. Jelenleg az alaptáborban regenerálódik, hazatérése június elejére várható.

Gratulálunk a teljesítményéhez!