Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Az idei első szemlÉLETFORMÁLÓ beszélgetésen a fenntartható lakberendezés volt a téma

2021. március 8., 10:31

Akinek nem volt alkalma bekapcsolódni az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Facebook-oldalán közvetített előadásba, de érdekli a fenntarthatóság, a zöld lakberendezés, saját szerepünk a környezettudatosabb élet elérésében, az feltétlenül hallgassa meg a beszélgetést Őrfi Eszter zöldotthon-tanácsadóval.

“A fenntarthatóságnál az érdekegyensúlyt kell megtalálni, hogy a vágyainkon túl a környezeti és a társadalmi érdekekre is figyeljünk, kicsit túl kell lépni az önös érdekeinken.” Őrfi Eszternek, a Greenster bloggerének gondolata akár a beszélgetés mottója is lehetne. A környezettudatos lakberendezésről folytatott diskurzust Burján Ferenc alpolgármester nyitotta meg, majd a fenntartható tervezéssel, enteriőrkialakítással, tudatos anyaghasználattal kapcsolatos izgalmas témák kerültek terítékre.

Ízelítő azoknak, aki nem lehettek ott a szerda esti szemléletformáló beszélgetésen:

  • Érdemes-e, megéri-e otthon stílustanácsadást kérni, ha lakásunk, házunk már be van rendezve, és csak frissíteni szeretnénk?
  • Fenntarthatóság és új lakberendezési kiegészítők viszonya – mindent le kell cserélnünk, ha fenntarthatóak akarunk lenni?
  • Hogyan legyünk környezettudatosak a lakberendezési tárgyak anyagának kiválasztásakor? Újrahasznosítás és újrahasznosított lakberendezési eszközök.
  • Mi az az “ökoluxus”? És hogy működik a “design coaching”?
  • Mit érdemes megnézni a gyártói oldalakon, hogy ne csapjon be bennünket a címke?
  • Mi a fontosabb, a természetes alapanyag vagy a termék tartóssága?
  • Hogyan változtak meg a lakberendezési trendek, hogyan rövidül le tárgyaink tartóssága, mire csábítanak az olcsó kiegészítők?
  • Hogyan változnak a lakás funkciói a pandémia idején?
  • Mitől lesz inspiráló a munkahelyi környezet? Milyen összefüggés van a home office és a fenntarthatóság között?

Ha Ön is választ keres a fenti kérdésekre, vagy felkeltették az érdeklődését a fentiek, hallgassa meg a beszélgetést Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Facebook-oldalán.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat elkötelezett a fenntarthatóság iránt. Az önkormányzat Fenntarthatósági stratégiája itt olvasható.