Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Az idei tanévben is folytatódik az óvodai úszásoktatás

2018. szeptember 7., 08:10

Ötödik nevelési évébe érkezett az Önkormányzat által támogatott ingyenes oktatási és sportolási lehetőség az óvodáskorú gyermekek számára, melynek keretében már több ezer gyermek vízhez szoktatása valósult meg.

Az Önkormányzat továbbra is nagyon hasznos és eredményes programnak tartja a gyermekek rendszeres testmozgásra való nevelését. A sportfoglalkozások a 2018/2019 nevelési évben is folytatódnak, a siker a szülők és a gyerekek körében is töretlen. A program az alapkészségek megszerzését és a sporttal való megismertetést helyezi előtérbe.

A programba idén is bekapcsolódik minden, Óbuda-Békásmegyer fenntartásában működő óvoda, ahol nagycsoportos gyerekek vesznek részt a hathetes, hetente két alkalommal lezajló úszásfoglalkozásokon. Az edzéseket a Római Sport Egyesület és a Római Teniszakadémia által kerülnek megtartásra. A program új elemeként az idei évadban megkezdődik a belső-óbudai intézmények esetében a középsős gyermekek játékos vízhez szoktatása, melyben a Darnyi Tamás vezette úszóiskola edzői lesznek az óvodások segítségére.

Fontos, hogy a gyerekek már óvodás és kisiskolás kortól megismerkedjenek az egészséges életmóddal, a mozgás és a sportra való igény már ebben a korban kialakuljon. Mindkét sportolási lehetőség kiválasztásánál fontos, hogy igazodjon a gyermekek mozgásigényéhez, váljon a szabadidő eltöltésének hasznos és tartalmas eszközévé, valamint fejlessze mozgáskoordinációjukat, kitartásukat és akaraterejüket.