Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Az Óbudai Családsegítő elnyerte a Fogyatékosság-barát Munkahely Díj bronz fokozatát

2018. december 14., 08:31

2018-ban is átadták a Fogyatékosság-barát díjakat. A díjátadó ünnepség alkalmából Segítő Vásárral egybekötött gálaestet rendeztek a Nemzeti Színházban, amellyel a fogyatékos emberek világnapja előtt is tisztelegtek.

Összesen 31 cég/intézmény/szervezet részesült a Fogyatékosság-barát Munkahely Elismerés bronz, ezüst vagy arany fokozatában. Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ Fogyatékosság-barát Munkahely Díj bronz fokozatát érdemelte ki, amely elismerést Bleszkánné Kiss Ildikó intézményvezető vett át.

Az Intézmény 1992. óta segíti a kerületben élőket. Céljuk, hogy Óbuda-Békásmegyer minden lakosa hozzájusson ahhoz a segítséghez, támogatáshoz, amelyre arra rászorulóként szüksége van.

Az Óbudai Család és Gyermekjóléti Központ személyes gondoskodást nyújtó, szakmailag integrált, önkormányzati fenntartású intézmény, amely egy székhelyen és két telephelyen, 4 szakmai csoportban szociális és gyermekjóléti alapellátást biztosít a kerület lakosai számára.

Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

A család- és gyermekjóléti szolgálat ellátja a családsegítés és a gyermekjóléti szolgáltatási feladatait. A szolgálat szervezési, szolgáltatási és gondozási feladatokat végez.

Család- és Gyermekjóléti Központ

A Család- és Gyermekjóléti Központ a gyermek családban nevelkedésének elősegítése, a gyermek veszélyeztetettségének megelőzése és a fennálló veszélyeztetettség megszüntetése érdekében a gyermek igényeinek és szükségleteinek megfelelő önálló egyéni és csoportos speciális szolgáltatásokat, programokat nyújt, valamint a gyermekvédelmi gondoskodás keretébe tartozó hatósági intézkedésekhez kapcsolódó, a gyermekek védelmére irányuló tevékenységet lát el.

Az ünnepségen a Példakép Díjat is  kiosztották, amelyet egy III. kerületi lakos, Hruskó Erika vehetett át. Erika az esélyegyenlőség egyik élharcosa, aki így nyilatkozott magáról:  “Fontosnak tartom, hogy ne csak otthon meg a számítógép előtt dühöngjek, hanem tényleg tegyek is valamit, mert mi, sérültek is ugyanúgy akarunk tanulni, dolgozni. Szeretnénk szerelmet és gyereket is mi is. Semmi mást nem kérünk a társadalomtól, csak esélyegyenlőséget. A többit pedig majd mi magunk megoldjuk!”

Mint arról már beszámoltunk, Óbudán is működik már Fogyatékosügyi Információs Pont, aminek a már említett, díjnyertes OCSTGYVK ad helyet.

A Fogyatékos Információs és Koordinációs Pont elérhetőségei: ikop.buda@fszk.hu
Fogyatékosságügyi tanácsadók:
Soltész Judit: + 36 20 267-6418
Bágy Péter: + 36 20 267-6154
Időpont miatt előzetes bejelentkezés szükséges!