Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Az Óbudai Danubia Zenekar tartotta az önkormányzat hagyományos újévi koncertjét

2019. január 28., 07:52

Óbuda az óbudaiaknak és a környéken élőknek sajátos identitást ad – mondta az Budai Vigadóban tartott eseményen beszédet mondó Tarlós István főpolgármester, aki, mint mondta, maga is számtalan szállal kötődik a városrészhez.

A zene kell, mert örömforrás – mondta az újévi koncerten köszöntőjében Tarlós István főpolgármester. Hozzátette: Óbuda-Békásmegyer szlogenje  a ‘Közösséget építünk’, és a közösségépítés talán leghatékonyabb eszköze a kultúra folyamatos  ápolása, megszerettetése, széles spektrumon való bemutatása, támogatása. A főpolgármester szavai szerint Budapest főváros vezetése ebben is elkötelezett támogatója Óbuda-Békásmegyer vezetésének. Ugyanennek a közösségépítő munkának az egyik momentuma volt a koncert- fejtette ki Tarlós István.

Az ünnepi koncerten közreműködött Pusker Júlia hegedűművész, valamint Hámori Máté karmester, művészeti vezető vezényelt. A koncert Rossini,  Mendelssohn, és Strauss műveiből állt össze, hegedűverseny, keringő és polka egyaránt szerepelt a színes műsorban.