Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Az Óbudai Gyermekvilág Óvoda Vitorla utcai épülete egyik dolgozójának pozitív lett a koronavírustesztje

2020. november 16., 17:00

A dolgozó november 10-én, kedden járt utoljára az intézményben. Járványügyi intézkedések hatálya alatt összesen 41 gyermek és 4 dolgozó áll.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármesterének ma délutáni közleménye szerint:

“Egy munkatársunknak, aki az Óbudai Gyermekvilág Óvoda Vitorla utcai épületében dolgozik, pozitív lett Covid-19-tesztje. A dolgozó november 10-én (kedden) járt utoljára az intézményben.
Járványügyi intézkedések hatálya alatt a most megkapott határozat alapján két óvodai csoport áll, összesen 41 gyermek és 4 dolgozó érintett.
Az érintett állami szervek, a dolgozók és a szülők tájékoztatása már korábban megtörtént.
Elrendeltem az érintett csoportszobák és öltözők soron kívüli fertőtlenítését. Ez meg is történt.
Az óvoda alkalmazottjai tájékoztatást kaptak a történtekről, és újra felhívtuk a figyelmüket, hogy bármilyen betegség esetén értesítsék a háziorvosukat.
A dolgozók, az oda járó gyermekek és családjuk biztonsága érdekében az Országos Tisztifőorvos által kiadott eljárásrend szerint az állami intézmények befejezték a lehetséges kontaktok felkutatását.
A szülők kísérjék figyelemmel az intézmény Facebook-oldalát, indokolt esetben Tóth Judit Rita tagóvoda-vezetőtől kaphatnak felvilágosítást, e-mailt az alábbi címre írjanak: bmurgacs.kinga@kszki.obuda.hu.”
A polgármester újra megerősítette, hogy az óvodák biztonsága érdekében eddig is számos intézkedést tettek, de rendszeresen áttekintik a tennivalókat. Az óvodai programok esetén további korlátozások várhatóak a korábbi években megszokottakhoz képest. Mindenki megértését kéri, mint írja, erre a gyermekink védelmében kerül sor.
“Abban az esetben, ha bármely szülő/gondozó nem kívánja az óvodai ellátást igénybe venni, továbbra is orvosi igazolás nélkül megteheti.
Polgármesteri utasítás alapján módosítottuk az intézmények házirendjét. Ez szigorította az intézményekben történő maszkviselés rendjét. Sajnos még nem mindenki érti, hogy e szabályok betartása közös érdekünk. Kérjük a maszkviselési és a távolságtartási szabályok betartását.
Fontos, hogy a kézmosási és fertőtlenítési szabályokat tartsuk be.
Ha betegek vagyunk, ne menjünk közösségbe, forduljunk a háziorvosunkhoz.
Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk közösségünkre!”