Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény és a kerületi Védőnői Szolgálat is részt vett a Jerusalema tánckihívásban

2021. szeptember 22., 12:28

Továbbra is hódít a dél-afrikai Master KG és Nomcembo közös dala, a Jerusalema, amelynek koreográfiáját mostanra már a világon mindenütt ismerik. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat két intézménye is részt vett a népszerű tánckihívásban: az ÓSZSZI klubtagjai és munkatársai közös örömünnepet varázsoltak az előadásból, a kerületi védőnők pedig nyár elején, a járvány harmadik hullámának végén táncoltak együtt.

A tánckihívás 2019-ben indult Angolából, ahol egy helyi, fiatalokból álló tánccsoport egy születésnapi bulin a Jerusalema című dalra adott elő egy koreográfiát. A videót pár nap alatt több millióan látták.

Ezután nem volt megállás: családok, tánccsoportok, iskolai és munkahelyi közösségek fogadták el a kihívást és táncoltak együtt a Jerusalema zenéjére.

A koronavírus-járvány alatti lezárások idején lett igazán felkapott a Jerusalema tánckihívás a vállalatok, munkahelyek körében a világ minden részén. A svájci és az ír rendőrségtől kezdve a KLM-en, az Austian Airlineson és az ALDI-n át egészen Lichtensteini Postáig a világ számos cége részt vett a kihívásban.

Valamennyiük elsődleges célja az volt, hogy a táncon keresztül kicsit közelebb hozza az emberekhez a kívülről néha talán kicsit merevnek tűnő vállalati struktúrákat, illetve vidámságot csaljon az arcokra a járványhelyzet nehéz időszakában.

Hazánkban a járvány harmadik hullámának csúcsán, idén húsvétkor táncolt a Bethesda Gyermekkórház személyzete, a Büntetés-végrehajtás és a Budapesti Rendőrfőkapitányság, de a debreceni Volánbusz munkatársai, a dm Magyarország, a MÁV és a Pilisborosjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a légimentők is elfogadták a kihívást.

Az elmúlt időszakban pedig Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat két intézménye is úgy döntött, részt vesz a táncban.

Nyár elején az Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálat munkatársai az Ányos utcai Gyermekorvosi Rendelő orvosaival és asszisztenseivel együtt táncoltak, így  köszönték meg a kerületi családok járványhelyzetben tanúsított együttműködését. A videó végén a következő pozitív üzenet olvasható: “Együtt erősek maradtunk! Továbbra is vigyázunk Rátok, Gyermekeitekre, Családotokra!”

 

Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény klubtagjai és munkatársai is közösen, jó hangulatban vettek részt az örömtáncban. A táncot Zsarnai Erika munkatársuk tanította be valamennyi klubban.

 

Köszönjük valamennyi résztvevőnek az élményt!