Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Az összes zöldhulladékgyűjtő zsákot kiosztottuk, emellett fertőtlenítőszert és komposztkeretet is adtunk

2020. november 15., 09:23

A zöldhulladékgyűjtő zsákok kiosztása, amelyet korábban meghirdetett önkormányzatunk, pénteken jóval tovább tartott a tervezettnél, akkora volt az érdeklődés. Kollégáink több mint hétezer zsákot biztosítottak a harmadik kerületieknek.

Befejeződött az ingyenes zöldhulladékos zsákok osztása kerületünkben. A meghirdetettől eltérően pénteken 13 óra helyett 15 óráig osztották a zsákokat, hogy a későn értesülőknek is adhassanak, tudtuk meg Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet Városüzemeltetési Osztályának munkatársaitól.

Összesen 17 intézményünknek (óvodák, nyugdíjasotthonok) adtak 1950 db zsákot.

590 főnek (a közös képviseletekkel együtt) 5170 db zsákot biztosítottak.

Az FKF-zsákok a végére elfogytak, így, hogy minden jelentkező (minden regisztráló) kaphasson, a saját zsákjaikból adtak ki 120 db-ot. Ennek köszönhetően minden regisztráló és helyszínen megjelent megkapta a zsákjait.

Sajnos, mint írják munkatársaink, sokan jelentek meg (mintegy 100 fő), akik a kiírás ellenére nem regisztráltak előzetesen, de kerületi lakosok, őket is kiszolgálták kollégáink.

A jelenlévők 70 százaléka csillaghegyi lakos volt, a többiek Testvérhegy, Aranyhegy és Békásmegyer-Ófaluból érkeztek.

A közös képviseletek Római lakótelepről, Kaszásdűlőről és Békásmegyerről regisztráltak, majd kaptak zsákokat a társasházak területének takarítása, gondozása céljából.

Munkatársaink 20 db komposztkeretet is kiosztottak. 

Hipót pedig mintegy 400 liter mennyiségben adtak ki a fertőtlenítés és a takarítás támogatására.