Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Baba elsősegély-foglalkozás a tragédiák megelőzése érdekében

2019. április 1., 09:50

Zsúfolásig megtelt a terem érdeklődőkkel az óbudai Védőnői Szolgálat által meghirdetett baba elsősegély-foglalkozáson a Békásmegyeri Közösségi Házban. A kisgyermekes családok mellett sok kismama is megjelent, akik így már felkészülten állhatnak az esetleges problémák elébe.

A foglalkozást a Magyar Vöröskereszt munkatársa, Barabás Dénesné Jeanette tartotta, akinek segítségével a résztvevők elsajátíthatták a csecsemő és kisgyermek újraélesztés elméletét és gyakorlatát. A jelenlévők a Vöröskereszt által biztosított eszközökön, a csecsemő és kisgyermek AMBU babákon maguk is kipróbálhatták a helyes technikát. Az oktató a szülők mozdulatait figyelte és korrigálta, vagy szükség esetén ütemesen dobolta az egyet – kettőt – hármat – négyet, a szívmasszázs ütemének megfelelően. A szakember az oktatás alatt is szívesen válaszolt az anyukák és apukák kérdéseire, felkészítve őket arra, hogy egy esetleges vészhelyzetben hogyan cselekedjenek a mentők megérkezéséig.

A foglalkozás második felében az otthon és játszótéren előforduló leggyakoribb balesetekből eredő sérüléseket ismerhették meg és azok elsősegélynyújtását sajátíthatták el a lelkes szülők, és szülőjelöltek. Az előadás mellett a helyszínen lehetőség nyílt a Magyar Vöröskereszt által kiadott, legújabb elsősegélynyújtási ismereteket tartalmazó könyv megvásárlására is.

Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata 2019. év elejétől indította el új tanfolyamát a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet III. kerületi Kirendeltségének közreműködésével. A program havonta, az év során három különböző helyszínen lesz elérhető a kisgyermekes családok számára Belső-Óbudán, Békásmegyeren, valamint Kaszásdűlőn. Valamennyi helyszínen a képzésre a gyermekkel érkezőket bababarát környezettel várják.

A képzés az óbudai családok számára ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a kozpont@obudaivedonok.hu e-mail címen. A képzés helyszíneiről és időpontjáról minden további információ a www.obudaivedonok.hu és a www.facebook.com/obudaivedonok/ oldalon érhető el.