Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Badacsonyi: Biztosított a kerületiek egészségügyi ellátása

2016. augusztus 1., 11:43

A Szent Margit Kórház főigazgatója és a Szent Margit Rendelőintézet cégvezetőjeként dr. Badacsonyi Szabolcs az Óbuda Médiának adott interjút a III. kerület egészségügyi ellátásáról.

Ahogy korábban beszámoltunk róla: a III. kerületi lakosság és az agglomerációban élők fekvőbeteg-szakellátását döntően két intézmény biztosítja: a Szent Margit Kórház és a Honvédkórház. A két intézmény tevékenysége jól kiegészíti egymást a III. kerületi betegek aktív fekvőbeteg-ellátásában. A Szent Margit Kórházban megtalálhatóak az ún. alapszakmák, vagyis a sebészet, általános belgyógyászat, szülészet-nőgyógyászat (a gyermekellátáson belül az újszülött ellátás és a fejlődésnerurológia) mellett olyan specialitások is elérhetők, mint a kardiológia, a gasztroenterológia, a nephrológia és művese ellátás, az onkológia és központi. Mindezek közel 200 ezer lakosnak nyújtanak magas színvonalú szolgáltatást.

A Honvédkórház Budapest északi régiójának sürgősségi központjaként nyújt folyamatos sürgősségi ellátást Észak-Buda, Észak-Pest és a környező pest megyei települések számára. Az óbudaiak emellett olyan ellátásokat vehetnek igénybe itt, amelyek a Szent Margit Kórházban nem elérhetők: baleseti sebészet, ortopédia, idegsebészet, koraszülött és újszülött intenzív központ (PIC), stb.