Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Befejeződött a Kerék Bölcsőde felújítása – Elindult a kisgyermekek beszoktatása

2021. január 29., 11:30

Az óbudai Kerék Bölcsőde felújítását január utolsó hetében befejeztük. A fejlesztés részeként új csoportszobát is kialakítottunk, így a jövőben tizenkét kisgyermekkel többet fogadhat gyermekintézményünk. Szüleik már el is kezdték beszoktatni a „kezdő bölcsis” kisdedeket.

Örömmel számolunk be róla, hogy az egyik kerületi bölcsődénk, a Kerék utca 12–14. szám alatti intézmény fejlesztési projektjét sikerrel lezártuk. A nagyszabású felújítás részeként az egykori gondnoki lakás átalakításával, új csoportszobával bővült gyermekintézményünk, így a jövő héttől tizenkét kisgyermekkel több járhat a bölcsődébe.

Mindez azt is jelenti, hogy több szülő kapott lehetőséget arra, hogy visszatérjen a munka világába.

Fejlesztési feladataink közé tartozott az épület részleges energetikai korszerűsítése is. Így új külső nyílászárókat építettünk be, és a tető és homlokzat hőszigetelése is megtörtént.

Az intézmény új bejáratainak akadálymentesítésére is sor került. Ami elsősorban a babakocsival közlekedő családok számára segítség a napi bölcsődébe járás során.

Szintén a projekt részeként hatszáz új játékot is vásárolhattunk, amelyek a különböző készségek fejlesztéséhez nyújtanak támogatást. Hiszen a bölcsődés korú gyermekek főtevékenysége a játék, amely biztosítja egészséges fejlődésüket. Ráadásul a Kerék Bölcsőde sajátos nevelési igényű kisgyermekeket szintén fogad, így az új eszközök a nevelők áldozatos munkáját is segítik.

A gyermekek és a munkatársak biztonsága érdekében – a járványra való tekintettel – a felújított épületrészek átadására nem kerülhetett sor. Hiszen oda az ott dolgozókon, a gyermekeken és szüleiken kívül senki sem léphet be. Így az óvodában egy épületben működő bölcsőde kedves meghívását, hogy együtt örüljünk az elért eredményeknek, dr. Kiss László polgármester egyelőre elhalasztotta.

A VEKOP-6.1-1-15-BP1-2016-00038 azonosítószámú Kerék Bölcsőde fejlesztése Óbudán elnevezésű projektet zártuk le sikeresen. A nagyságrendileg 220 millió forint értékű beruházás az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap 131,98 millió forintos vissza nem térítendő támogatásával valósítottuk meg.