Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Befejeződtek a csatornázási munkák kerületünkben

2021. január 26., 19:50

2020 decemberében befejeződtek a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében kerületünkben folyó csatornázási munkálatok. Az átadás-átvételt követően a szennyvízhálózatra való csatlakozást a tulajdonosoknak kell igényelniük.

A Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt célja az évtizedes szennyvízprobléma megoldása Budapest korábban csatornázatlan területein, köztük a III. kerületben is. Az átfogó beruházás eredményeként az eddig ellátatlan területeken is kiépül a szennyvízhálózat, az összegyűjtött szennyvíz pedig a fővárosi szennyvíztisztító telepekre kerül, ahol a legkorszerűbb eljárásokkal tisztítják meg.

A szennyvízhálózat kiépítésével fővárosi családok tízezreinek élete válik tisztábbá, egészségesebbé és komfortosabbá, mert szennyvizük az elavult emésztők, szikkasztók, derítők helyett környezetbarát módon lesz elvezetve.

A projekt első szakasza 2015-ben, míg a második szakasz 2020-ban zárult. Az első szakaszban kerületünkben több mint 18 ezer folyóméter új csatornahálózatot építettek ki, ez 1068 kerületi háztartást kapcsolt rá a budapesti szennyvízhálózatra.

A most lezárult második szakaszban további 30-32 km csatorna megépítésével 1500-2000 ingatlan csatlakozhat Budapest szennyvízhálózatához.

Az új lakossági szennyvízcsatornák megépítése mellett a projekt keretében sor került a meglévő csatornák rekonstrukciójára, valamint a III. kerület Zsófia utca, Aranyvölgy utcai főgyűjtő kiépítésére is.

Az átadott új szennyvízcsatornák listáját ezen a linken tekinthetik meg.

A szennyvízhálózatra való csatlakozást a tulajdonosoknak a Fővárosi Csatornázási Művektől kell igényelniük. A hálózatra az FCSM Zrt. szolgáltatási hozzájárulásának birtokában szabad csak rácsatlakozni.