Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Békásmegyeri érmek a nemzetközi matematikaversenyen

2019. április 15., 08:08

Lovas Márton és Székely Milán, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium diákjai egyéniben és csapatban is bronzérmet szereztek a magyar válogatott színeiben a vietnámi Hanoiban megrendezett versenyen.

A versenyen, amelyet április 2-6. között tartottak, 14-16 éves diákokból álló csapat képviselte Magyarországot. A meghívásos erőpróbán a magyar fiatalok 14 ország korosztályos válogatottaival mérhették össze tudásukat – a világ számos pontjáról érkező, többek között kínai, iráni, maláj, spanyol és lengyel csapatokkal.

Az egyéni versenyszámokban egy arany, két ezüst és hét bronzéremmel gazdagodtak a magyar diákok, a csapatversenyekben korosztályonként a fiatalabb csapat bronzérmes, az idősebb csapat ezüstérmes lett. A junior csapat tagjaként két diák, Lovas Márton (8.b) és Székely Milán (8.a) a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium két tanulója bronzérmet szerzett egyéniben, és csapatban is.

A csapatot vezető Koren Balázs, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára a közlés szerint elmondta, hogy ez a találkozó is újabb lehetőség a magyar diákoknak, hogy évről évre rangos tanulmányi versenyen vehessenek részt és nemzetközi környezetben is megméressék magukat.

A versenyzők és kísérő tanáraik felkészítését és utazását a Klebelsberg Központ szervezte, támogatást nyújtott hozzá az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága.

Forrás: MTI