Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Békásmegyeri idősklubba látogatott a házelnök

2015. július 13., 15:38

Pingpongasztal és más sporteszközök beszerzéséhez adott támogatást Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Hatvany Idősek Klubjában július 10-én.

Kövér László a békásmegyeri Hatvany Idősek Klubjában
Kövér László a békásmegyeri Hatvany Idősek Klubjában

Az idősklub néptánc csoportja műsorral fogadta a házelnököt. Husz Márta, az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény Hatvany Idősek Klubjának vezetője elmondta, számos ingyenes és hasznos szabadidős tevékenységet kínálnak a városrészben élő nyugdíjasoknak. Közösségépítő, kikapcsolódást, szórakozást nyújtó programokkal várják az érdeklődőket. Jelentős szerepet kap a korosztály fizikális adottságaihoz igazított testedzés. Ebbe beletartozik a gyógytorna, az aqua-fitnesz, a népi és a társastánc, a meridián torna, a chi-kung gyakorlása, a természetjárás és a kirándulás is.

Fotók: Antal István

Kövér László a mozgáshoz fűződő viszonyáról elmondta: focizni szokott, ha jut rá ideje. – És mindig is szeretettem volna megtanulni népi táncolni, ami eddig nem sikerült, de önöket elnézve még nem késtem le semmiről – utalt a szép korú hölgyek és urak fittségére. Örömét fejezte ki, hogy egy kis segítséget tudott nyújtani a klub tagjainak sportos életmódjához. Az idősklub alapítványán keresztül juttatott támogatásból pingpongasztalt és más sporteszközöket vásároltak.

A házelnök pingpong-meccsre nem vállalkozott, elmondása szerint azért, mert ebben a sportágban alulmaradt volna ellenfelével szemben. Egészen pontosan Erőss Tamás focis társával, az idősklub tagjával szemben, aki végül Puskás Péter alpolgármesterrel avatta fel az új sporteszközöket.

A program további részében Kövér László átlátogatott a közeli békásmegyeri Közösségi Kertbe is, melynek működését tavasszal eszközbeszerzéssel támogatta.

Sz. Cs.

Kövér László a békásmegyeri közösségi kertben
Kövér László a békásmegyeri közösségi kertben