Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

“Beszállókártyával” búcsúzik az érettségizőktől Óbuda

2016. június 14., 13:00

A kerületi szakiskolák és gimnáziumok végzős diákjai számára ajándékkal szeretné emlékezetessé tenni a III. kerületben töltött éveket a városrész vezetése.

beszállókártya_kobuci
Mindazok, akik idén a III. kerület valamelyik középiskolájában eredményesen fejezik be tanulmányaikat, egy “beszállókártyát” vehetnek át a tanév végén. Az önkormányzat három különböző kedvezményre jogosító konstrukciót állott össze a fiatalok számára.

A narancssárga beszállókártya 5 ingyenes belépést tesz lehetővé a Laborc utcai strandra,

A zöld kártyával egyszer ingyen mehetnek a ballagók és egy kísérő az Óbudai Múzeumba, a Goldberger Textilipari Múzeumba, az Aquincum Múzeumba, a Kiscelli Múzeumba és a Budapest Galéria Lajos utcai kiállítótermébe,

A kék beszállókártyával pedig két alkalommal ingyen látogathatják a Kobuci kert valamelyik kiválasztott koncertjét (ide azonban előzetes regisztráció szükséges).

Mindezek mellett a diákok kapnak egy könyvet, mégpedig Csönd és közelség című kötetet, Pilinszky János füveskönyvét, mely a városrész polgármesterének levelét is tartalmazza, melléklete pedig az Óbudai Nyár programfüzet.