Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Beszélgetés az örökbefogadás jogszabályi változásairól

2020. augusztus 25., 13:20

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere is részt vesz azon a beszélgetésen, ahol három örökbefogadó szülő beszélget a kormány idén tavasszal hozott döntéséről, amely az örökbefogadói tanfolyamot szabadon választhatóvá tette. Az eseményre augusztus 26-án 17:30 órai kezdettel kerül sor Érden, a Flamingo Camping Club-ban.

Számos gyermek vár örökbefogadó szülőre hazánkban, és sokan vannak, akik arról álmodoznak, hogy örökbe fogadhassanak. Az állami gondozottak és az örökbefogadásra váró szülők világának pontos és jó szabályozása kulcskérdés a gyerekek sorsa szempontjából.

A kormány úgy határozott idén tavasszal, hogy megváltoztatja az örökbefogadásról szóló törvényt, és az örökbefogadói tanfolyamot szabadon választhatóvá teszi. A kötelező örökbefogadói tanfolyam sokak életét és döntését változtatta meg. Érzékenyített, aktiválható tudást adott a leendő örökbefogadóknak azokra az esetekre, amelyekre talán felkészülni nem is lehet.

Mik az érvek, pro és kontra? Miért kell beszélnünk az örökbefogadásról? Hogyan tudja segíteni a szabályozás a szülőre, és hogyan a gyermekre várókat?

Ezekről a kérdésekről beszélget Bősz Anett országgyűlési képviselő három örökbefogadó szülővel, Hohn Krisztinával, az Új Kezdet Párt elnökével, országgyűlési képviselővel, dr. Szél Bernadettel, független országgyűlési képviselővel és dr. Kiss Lászlóval, Óbuda-Békásmegyer polgármesterével 2020. augusztus 26-án, szerdán 17:30 órától Érden, a Flamingo Camping Club-ban, a Fürdő utca 4. szám alatt.

Bővebb információ az eseményről: https://www.facebook.com/events/383359599311246

A rendezvényre a belépés díjtalan. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.