Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Bike & Breakfast – bringásreggelik három helyszínen

2017. április 26., 12:30

Április 28-án pénteken az Esernyős kávézóban, a Csillaghegyi Megállóban és a Cziniel Cukrászdában várják a kerékpárral érkezőket reggelivel a készlet erejéig. A Fő téren rendőrségi kerékpár-regisztrációra is lesz lehetőség.

Áprilisban folytatódik a Bike & Breakfast programsorozat, ebben a hónapban is három helyszínen fogyaszthatnak forró kávét, friss gyümölcslevet és péksüteményt a kerékpárral munkába vagy iskolába indulók reggel 7 és 9 óra között. A nagy érdeklődésre való tekintettel előfordulhat, hogy az ingyenes készlet hamarabb elfogy, érdemes korán érkezni. Április 28-án reggel az Esernyős kávézóban a Fő téren, a Csillaghegyi Megállóban valamint a Cziniel Cukrászdában várják a bringásokat ingyenes reggelivel.

Annak érdekében, hogy minden kerékpáros számára kényelmesen hozzáférhető legyen az ingyenes reggeli, májustól előzetes internetes regisztrációra lesz majd szükség. Ennek részleteiről a programot megelőzően lehet majd tájékozódni.

Ismét kerékpár regisztráció Óbudán

Aki április 28-án, pénteken reggel kedvet kapna egy kis bringázáshoz Óbudán, és útba ejti a Fő teret, nem csak egészségének megőrzéséért, hanem kerékpárja védelméért is sokat tehet.

Óbudán ismét lehetőség nyílik ingyenes kerékpár-regisztrációra.A regisztrációs rendszer tartalmazza a kétkerekűek paramétereit, fényképeit, amivel lopás esetén elősegíthetik azonosításukat, illetve megtalálásukkor a tulajdonosokhoz történő visszajuttatást. A BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai ezen a napon 7 óra és 9 óra között várják az érdeklődő bringatulajdonosokat. A regisztrációt a rendőrség végzi, az ehhez szükséges eszközök beszerzése Óbuda Önkormányzatának támogatásával valósulhatott meg.

A kétkerekűek bejegyzéséhez egy adatlapot kell kitölteni a bringa-tulajdonos személyes adataival, majd fénykép készül a kerékpárról. Ezt követően minden adatot elektronikusan rögzítenek a nyilvántartórendszerbe, a járművekre pedig azonosítómatrica kerül.