Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Bike & Breakfast: közel 1500 bringás reggelizett

2016. november 15., 18:03

Lezárult a kerületi bringásreggeli-sorozat, kilenc hónap utolsó pénteki napján, négy helyszínen váltakozva várták reggelivel a kerékpárosokat a kerületben.

Az Esernyős közösségi tér, a This Is Melbourne Too, a Rozmaring Kertvendéglő és a Cziniel cukrászda várta reggelivel februártól októberig váltakozva, egyszerre legalább két helyszínen a hónap utolsó péntekén a kerékpárral érkezőket.

A Bike & Breakfast idei éve számokban:

  • 4 vendéglátóhely
  • 9 esemény
  • 1484 vendég
  • 1658 db péksütemény
  • 1407 adag kávé
  • 910 pohár, összesen 182 liter gyümölcslé

A vendéglátóhelyek visszajelzései alapján a kezdeményezés a kerületi bringás közösséget is megerősítette, hiszen a reggeli alkalmak remek találkozási pontként szolgáltak a hónapról hónapra visszajáró bicikliseknek. Az ingyenes reggeli adta lehetőséggel nemcsak az életvitelszerűen kerekezők éltek, hanem azok is kerékpárra ültek, akik egyébként a hétköznapok során más közlekedési formát választanának.

p1000558

Az elfogyasztott reggelik számából az is kiolvasható, hogy alkalomról alkalomra egyre többen csatlakoztak a programhoz. Az Esernyős kávézóban például – mely minden hónapban fix helyszíne volt a sorozatnak – szeptemberben és októberben összesen több mint kétszáz kakaós csiga fogyott el. A nagy érdeklődéshez a kedvező időjárás is hozzájárult, minden alkalommal napsütéses időben teltek az idei bringásreggelik.

Az októberi évadzáró esemény után a Bike & Breakfast sorozat a téli időszakban szünetel, de a nagy érdeklődésre való tekintett jövőre – várhatóan – februártól újra indul majd, újabb közös reggeliket kínálva.

A sikeres Bike & Breakfast sorozat mellett Óbuda-Békásmegyer vezetése számos eszközzel ösztönzi a kerékpározás elterjedését. Az Polgármesteriu Hivatal, valamint az önkormányzati intézmények és gazdasági társaságok mintegy 2500 dolgozója kaphat maximum havi 8000 forintos támogatást, ha két keréken járnak munkába. Tavasszal dolgozták ki a szakemberek a kerékpárral közlekedők biztonságát és jobb közlekedési feltételeit lefektető Óbudai Kerékpáros Koncepciót. Szeptember elején 5000 diák kapta meg a Magyar Kerékpáros Klub és az önkormányzat Kerékpáros Kisokos kiadványát a biztonságos közlekedés szabályairól. Évente megrendezésre kerül a Tour de Óbuda nevű kerékpáros túra, valamint a rendőrséggel együttműködve a kerületben lehetőség van a kétkerekűek regisztrációjára is, hogy a járművek nagyobb biztonságban legyenek. Mindezen intézkedések elismeréseképpen a Polgármesteri Hivatal az idei évben már ötödik alkalommal nyerte el a Kerékpárosbarát Munkahely címet.

kuld-rozmaring