Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Szombattól dolgoznak a Tímár utcai HÉV-megállónál

2015. július 6., 12:17

Szombat estétől helyreállítási munkákat végeznek a Tímár utcai HÉV-megállónál, változik a szentendrei (H5-ös) HÉV közlekedése is, torlódások várhatók – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

peron javításSzombaton 20 órától várhatóan augusztus 19-éig a szentendrei HÉV Tímár utcai megállójának közelében, a Slachta Margit rakparton munkanapokon a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozásra, a csúcsidőszakon kívül és hétvégén félpályás útlezárásra kell számítani, mert a BKV Zrt. a 2013-as dunai árvízben megrongálódott megállóhelyet állítja helyre – olvasható a közleményben.

Emiatt július 18-ától július 31-éig változik a szentendrei HÉV közlekedése is: a vonatok Szentendréről, illetve Békásmegyerről csak a Szentlélek térig közlekednek majd. A Szentlélek tér és a Batthyány tér között H5-ös jelzéssel pótlóbusz viszi majd az utasokat.
A BKK azt kéri, hogy aki teheti, kerülje el a budai alsó rakpart érintett szakaszát, mert a munkavégzés ideje alatt – elsősorban a csúcsidőszakon kívüli és a hétvégi, félpályás útlezárásnál – jelentős forgalmi torlódások várhatók.(MTI)