Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Bringás reggeli és uzsonna a harmadik kerületben

2022. május 12., 08:00

Május 17-én az ország ötven pontján várják a kerékpárosokat bringás reggelivel vagy uzsonnával. A harmadik kerületben is – mutatjuk, hol.

13. éve szervezi meg a Magyar Kerékpárosklub a Bringázz a munkába! kampányhoz csatlakozó bringás reggelit és uzsonnát, aminek apropóján a kerékpárral közlekedőket vendégelik meg friss péksüteménnyel, üdítővel, édességgel, gyümölccsel.

Az Aktív Magyarország támogatásával megvalósuló szemléletformáló kampány “Közelíts másképp!” üzenetét népszerűsítik az egész országban. A Magyar Kerékpárosklub igyekszik minél több embert arra ösztönözni, hogy a kerékpárt válassza a hétköznapi közlekedéshez, és minél több, a biciklizéshez kapcsolatos tévhitet próbálnak eloszlatni.

A május 17-re időzített bringás reggeli az idei első, kerékpározással kapcsolatos tévhit eloszlatására is alkalmat nyújt. Nem igaz, mondják, hogy biciklivel nem lehet munkába járni. Annyira nem, hogy az első bringás reggeli óta eltelt 13 évben nagyjából 150-160 ezer alkalommal fordult meg kerékpárral dolgozni, iskolába, egyéb dolgát intézni igyekvő ember a reggelizőpontokon, vagyis legalább ennyiszer cáfolták ezt a tévhitet.

Kerékpárral munkába járni nemcsak lehet, hanem érdemes is, május 17-én a reggeli és délutáni finomságok miatt, a többi napon pedig azért, mert bringával járni gyors, olcsó, egészséges, klíma- és városbarát, emellett jobb kedvre is derít.

Harmadik kerületi és környéki helyszínek:

  • Szentlélek tér (Árpád híd, budai hídfő): reggeli
    Szervező: Magyar Kerékpárosklub Észak-budai Területi Szervezet
  • Árpád fejedelem útja és Slachta Margit közötti parknál, a kerékpárút mentén, uzsonna: 16:00–18:00
    Pontos helyszín: https://goo.gl/maps/FqMPN6NPpvC4xQeK8
    Szervező: Aktív Magyarország

Az eseményről bővebb részletek a Facebookon.

 

Ingyenes kerékpáros oktatás önkormányzatunk támogatásával: Bebiciklizés projekt.

Önkormányzatunk a Kerékpárosbarát Munkahely és a Kerékpárosbarát Település díját is elnyerte.

Sőt: Haladó Kerékpárosbarát Település elismerésben is részesültünk.

Tippek, jó tanácsok az egész éves bringázáshoz: videó.