Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Búcsúzunk Szabó Lászlóné tagóvoda-vezetőnktől – A gyermekek között érezte igazán otthon magát

2021. január 26., 18:17

Szomorú kötelességünknek kell eleget tennünk, amikor hírül adjuk: Szabó Lászlóné, Márta, a harmadik kerületi Cseresznyevirág Művészeti Óvoda tagóvodájának vezetője életének 59. évében elhunyt. Kollégái folytatják példamutató óvodapedagógusi és tehetséggondozó munkáját.

„Nem múlnak ők el,

kik szívünkben élnek,

Hiába szállnak

árnyak, álmok, évek.”

 

Szabó Lászlóné tagóvoda-vezetőnktől, óvodapedagógusunktól nem véletlenül Juhász Gyula soraival búcsúznak munkatársai és a szülői közösség tagjai. Hiszen szakmaisága, ahogyan a gyermekek felé fordult, és ahogyan a tudását igyekezett átadni ifjú kollégáinak, példaértékű volt valamennyiük számára.

Márta 2011 őszétől dolgozott kerületünkben, először a Cseresznyevirág Művészeti Óvodában óvodapedagógusként. Már ekkor szívügye volt a tehetséggondozás, amelyet kiváló szakemberként mindvégig folytatott is. Elhivatottságával hamar kivívta kollégái elismerését, és az óvoda helyettes vezetője lett.

2014-től pedig a tagóvodában lett vezető. Empátiájával, jó szervezőkészségével, humánumával, fáradhatatlan munkavégzésével itt is elnyerte a kollégái szeretetét, tiszteletét.

Munkatársai így idézik fel Márta alakját: „Mindig hajtotta a tenni akarás, akár az épületünk és az udvarunk szebbé tételéről, akár a pedagógiai módszerek megújításának irányításáról vagy éppen a pályázati eszközök biztosításáról volt szó. És nem telt el úgy tanév, hogy ne vitt volna sikerre tehetséggondozói pályázatot.”

Márta vezetői feladatai mellett – amelyeket szintén kiemelkedően lelkiismeretesen látott el – mindig kereste a módot és az időt, hogy a csoportszobákban lehessen, hiszen a gyermekek között érezte igazán otthon magát. A gyermekeknek mindig feledhetetlen élményt nyújtott tehetséggondozó és óvodapedagógusi munkája, többek között a népi hagyományok őrzését és a népi tánc oktatását tekintette kedves hivatásának.

„Közvetlensége, fáradhatatlan munkabírása, varázslatos humora örökre velünk marad”, emlékeznek kedves kollégájukra a tagóvoda munkatársai.

Osztozunk a gyászoló család fájdalmában.

Nyugodjon békében!