Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Burkolatjavítási munkák kezdődnek Csillaghegyen

2018. június 4., 08:20

A BKK Közút Zrt. felújítja a Czetz János köz és a Czetz János utca burkolatát és a járdákat, ezért a 34-es, a 134-es és a 923-as autóbusz várhatóan 2018. augusztus elejéig módosított útvonalon közlekedik.

A munkák első ütemében a Czetz János közben, a Szentendrei úttól az Attila utcáig zajlanak a munkálatok teljes útlezárás mellett. Ezt követően a Czetz János utca felújítása az előzetes tervek szerint három ütemben valósul meg: a Czetz János köztől a Pozsonyi utcáig; a Pozsonyi utcától a Tegez utcáig és a Tegez utcától a Mátyás király utcáig lesz ütemezetten teljesen lezárva az érintett útszakasz.

Felújítják a járdákat is

Az első fázisban július 2-től július 13-ig a Czetz János köz Szentendrei és Attila út közé eső vonalának mindkét oldalán kell lezárásokra számítani. A rekonstrukció második üteme a Czetz János utca teljes hosszában, a Czetz János köz és a Mátyás király utca között július 16-án kezdődik és előreláthatólag július 31-én fejeződik be.

A kivitelezés idején folyamatosan biztosítva lesz az utca valamelyik oldalán a gyalogosközlekedés é a lakóházak megközelíthetősége. A felújítás ideje alatt a környéken lakók és az arra közlekedők türelmét és megértését kéri a Budapest Közút Zrt.!

Változás a buszok útvonalában

A 34-es autóbusz a Lehel tér M felé az Emőd utcáig változatlan, majd a Keve utca–Monostori út–Szentendrei út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Dósa utca és a Czetz János köz megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Keve utcában az Emőd utca kereszteződése után; valamint a Monostori úton a Dósa utca kereszteződés után és a Szentendrei út kereszteződése előtt állnak meg.

A 134-es autóbusz a Békásmegyer, Újmegyeri tér felé a Szentendrei útig változatlan, majd a Rákóczi utca–Batthyány utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Czetz János köz, az Attila utca, a Huba utca, a Hunyadi utca és a Bercsényi utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Rákóczi utcában a Czetz János köz kereszteződése előtt és a Csillagvár Bevásárlóközpont előtt; valamint a Batthyány utcában a Széchenyi utca kereszteződés előtt, a kanyarodó sávban állnak meg.

A 134-es autóbusz a Szentlélek tér H felé a Mátyás király útig változatlan, majd a Rákóczi utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Bercsényi utca, a Hunyadi utca, a Huba utca, az Attila utca és a Czetz János köz megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Rákóczi utcában a Mátyás király út kereszteződése után 50 méterrel és az Attila utca kereszteződése előtt, valamint a 923-as autóbusz Czetz János köz megállójában állnak meg.

A 923-as autóbusz 2018. június 4-éről 5-ére (hétfőről keddre) virradó éjszakától Békásmegyer H felé a Szentendrei útig változatlan, majd a Rákóczi utca–Batthyány utca–Széchenyi utca–Bercsényi utca–Mátyás király út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Czetz János köz, az Attila utca, a Huba utca, a Hunyadi utca és a Bercsényi utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Rákóczi utcában a Czetz János köz kereszteződése előtt és a Csillagvár Bevásárlóközpont előtt; a Batthyány utában a Széchenyi utca kereszteződés előtt, a kanyarodó sávban, valamint a Bercsényi utcában a Mátyás király utca kereszteződése előtt állnak meg.