Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Bús Balázs polgármester a hatóságot ért erőszak miatt feljelentést tesz: ” tegyék nyilvánossá a térfigyelő kamera felvételeit!”

2019. május 11., 15:59

A tegnap Kaszásdűlőn történt, dulakodásba fulladt igazoltatás után a polgármester feljelentést tesz a politikai aktivisták ellen, akik inzultálták a Közterület-felügyelet munkatársát.

Megdöbbentő, hogy Óbudán újszerű kampánymódszerekhez folyamodnak a baloldali politikai aktivisták és most már hatósági személyek inzultálásától sem riadnak vissza.

A tegnapi nap folyamán a netre felkerült egy manipulatív videó felvétel, amely nem mutatja a teljes valóságot, így a közvélemény félrevezetésre alkalmas. A terület térfigyelő kamerákkal ellátott, így Bús Balázs polgármester arra kéri a Hatóságokat, hogy ezek felvételeit tegye publikussá, továbbá az inzultusban résztvevőket is kéri, járuljanak ők is hozzá, hogy az objektív felvételeket megismerhesse közvélemény. Reméli, hogy az MSZP III. kerületi szervezete nem a manipulációban érdekelt, és ezért elősegíti a felvételek nyilvánosságra hozatalát.

Az ügy kapcsán Bús Balázs, a kerület polgármestere feljelentést tesz hatósági személy elleni erőszak vétsége miatt. Mint fogalmazott: „Elfogadhatatlan, hogy az óbudai önkormányzat munkatársát feladata ellátása során hatósági intézkedés közben bántalmazás érje.  Elképesztő, hogy a tegnapi nap során hárman is (ismert szélsőbaloldali provokátorok) agresszívan támadtak az intézkedő önkormányzati munkatársra.”

A választásokig tartó hátralévő időszakban arra kéri a pártokat és az aktivistáikat, hogy törvények betartása mellett az óbudaiak életét nem zavarva folytassák kampánytevékenységüket.