Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Bús Balázs köszöntötte az óbudai paralimpikonokat

2016. október 18., 16:22

Családias hangulatú rendezvényen köszöntötte a kerület vezetője a riói paralimpia eredményes óbudai versenyzőit.

Tóth Tamás és Pap Bianka 100 méteres hátúszásban arany- illetve ezüstérmesek, Pálos Péter egyéni asztaliteniszező bronzérmes, míg Adámi Zsanett 100 méter háton 4. helyezést ért el. dsc_4094

A riói paralimpia megható perceit megidézve az eseményen elsőként a magyar sikerekről készített összefoglaló kisfilmet nézhették meg a résztvevők. Az elért sikerek mind azt tükrözik, hogy a kemény munka mindig meghozza gyümölcsét, jelen esetben érmét.- Gulyás László sportriporter ezekkel a szavakkal köszöntötte a sportolókat.

dsc_4030Bús Balázs polgármester úgy fogalmazott: „A küzdelemből főként azok kerülnek ki győztesen, akik jobban szeretik a küzdelmet a sikernél”. Kiemelte, hogy Óbuda jelmondata a „Közösséget építünk” a sport területén is megmutatkozik, a parasportolók csak úgy, mint az ép sportolók is részei az óbudai közösségnek.dsc_4068

A küzdésről beszélt Tóth Tamás paraúszó, aki szerint a kis célok kitűzése a fontos. A fiatal sportoló hangsúlyozta, kis célok nélkül nincs eredmény. Soha nem szabad feladni, ha kell, mindig újra kell kezdeni, mert kitartással, küzdéssel az ember eléri céljait. Tóth Tamás eredményeit már 2011-ben elismerte a kerület, mikor kitüntette az Óbuda Sportolója Díjjal.

Az esemény végén a kerület vezetője óbudai paralimpikonjainak egy-egy ajándékcsomaggal köszönte meg, hogy teljesítményükkel hozzájárultak Óbuda sikereihez.