Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Bús Balázs polgármester újfent kezdeményezi az intelligens kamerák telepítését a Szentendrei útra

2017. március 20., 15:30

A polgármester a Belügyminisztériumhoz fordult.

A III. kerület vezetője a 2017. március 18-án, szombatra virradó éjjel történ tragikus végkimenetelű közúti baleset kapcsán újfent az illetékes Belügyminisztériumhoz fordult, hogy a már országosan kiépített Véda közúti Intelligens Kamerarendszert bővítsék ki, és a Szentendrei útra is helyezzenek ki kamerákat. Mint az a rendőrség előtt is ismeretes az említett út gyakran gyorsulási versenyek helyszíne. A két fiatal, mint kiderült nem ilyen ámokfutás áldozata lett, de mégis vétlen szereplőként vesztették életüket.

Bús Balázs polgármester elmondta, a kerületi térfigyelő kamerák fejlesztésére nagy gondot fordít az önkormányzat, aminek köszönhetően már összesen 124 kamera vigyáz az itt élők élet- és vagyonbiztonságára,  a főutak és az azon zajló közúti közlekedés biztonságának szavatolása azonban elsősorban fővárosi és országos feladatkörbe tartozik. Egy ilyen tragikus eset még inkább rávilágít arra, hogy elengedhetetlen a szabályosan közlekedők védelmének biztosítása kamerák által is, ha már a KRESZ szabályait és a közlekedési táblákat egyesek figyelmen kívül hagyják. Bús Balázs hozzátette, a III. kerületi önkormányzat kész anyagi hozzájárulással is támogatni a Szentendrei úti kamerák telepítésének költségeit.

A polgármester egyúttal őszinte részvétét fejezi ki ezúton is Janza Richárd, ifjúsági világbajnok kajakos, kiváló óbudai sportoló és Deli Bálint, a III. kerületi Alternatív Közgazdasági Gimnázium egykori tanulója családjának.

Nyugodjanak békében!