Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Civil adomány a Szent Margit Rendelőintézetnek

2018. március 2., 08:53

Az új cisztoszkóp berendezés egy urológiai vizsgálóeszköz, amely fontos diagnosztikai eszköz a szakrendelő számára. Segítségével garantált a III. kerületi lakosok és betegek magas színvonalú és biztonságos ellátása.

Menczer Erzsébet, az Óbudai Civis Klub Egyesület elnöke által kezdeményezett és szervezett civil kampány segítségével vásárolhatta meg a vadonatúj urológiai vizsgálóeszközt, ún. cisztoszkóp berendezést a Szent Margit Rendelőintézet. A modern, a mai kor követelményeinek megfelelő diagnosztikai berendezés hozzájárul a III. kerületi lakosok és betegek magas színvonalú és biztonságos ellátásához.

Az Urológiai szakrendelésen használt cisztoszkóp rendkívül fontos szerepet tölt be a húgyúti szervek gyulladásos és daganatos betegségeinek időben történő felismerésében, férfiak és nők esetében egyaránt, ezért nagy számban történik ilyen vizsgálat a Szent Margit Rendelőintézetben. Emellett az eszközt szűrővizsgálatokra is igénybe veszik a szakemberek, többek között az Egészségkörút Óbudán rendezvénysorozat szűrőnapjain is.

A nagyszámú vizsgálat nyomán az eddig használt berendezés cseréje elengedhetetlenné vált, így a legjobbkor jött a Menczer Erzsébet által kezdeményezett adománygyűjtő kampány. Az Óbudai Kulturális Központban 2017 végén megtartott koncert bevételének és a mostani kampányhoz csatlakozó Óbudai Autójavító Kft., és a Duna Autó Zrt. támogatásának köszönhetően több mint 2 millió forint értékű fejlesztést valósíthatott meg a szakrendelő, vadonatúj, korszerű cisztoszkóp eszközök beszerzésével.

Az új eszközöket – Puskás Péter alpolgármester és Farkas Anna ügyvezető igazgató jelenlétében, az Egészségkörút Óbudán programsorozat 2018. évi első rendezvényén, február 24-én a Szent Margit Rendelőintézet Vörösvári úti Szakrendelőjében adta át az egyesület elnöke az Urológiai Szakrendelésen dolgozó szakembereknek.