Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Civil szervezetek a járványhelyzetben – Megsokszorozódott feladatok, nélkülözhetetlen segítség

2020. november 26., 14:17

A civil szervezetek munkája nélkül egyetlen demokratikus társadalom sem működhet. Fokozottan igaz ez a járványhelyzetre, hiszen szociális, egészségügyi, lelki és gazdasági hatásait mindenki megérzi. A harmadik kerületi civil szervezetek járványhelyzetben végzett munkáját bemutató cikksorozatunkban elsőként a kisgyermekes családok figyelmét szeretnénk felhívni az Óbudai Otthon Segítünk Alapítvány munkájára.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat nagyra értékeli a civil szervezetek munkáját. Cikksorozatunkkal szeretnénk bemutatni a kerületi civil szervezetek koronavírus-járvány idején végzett támogató szolgáltatásait, amelyekkel segítséget nyújtanak a mindennapok során.

Indul a harmadik kerületi Civilinfó!

 

A jelenlegi helyzetben még fontosabb, hogy a család egysége és harmóniája megmaradjon. A kerületben 2004 óta működő Óbudai Otthon Segítünk Alapítvány fő segítő területe azoknak a kisgyermekes családoknak a támogatása, akik gyakran szembekerülnek a bizonytalanság, a tanácstalanság érzésével. Különösen érezhető ez olyan családok esetében, amelyek rokoni és baráti segítséget ritkán tudnak csak igénybe venni. A segítés célja a szülők megerősítése saját szülői szerepükben. A tapasztalat és a barátság mellett elsősorban derűt szeretnének  a családok életébe vinni.

Segítő szolgálatuk pedig arra törekszik, hogy a komolyabb problémák kialakulása megelőzhetővé váljon.

Az Óbudai Otthon Segítünk Alapítvány a járványhelyzetben is folytatja a munkát. Jelenleg négy kisgyermekes családdal tartják a kapcsolatot heti rendszerességgel, illetve  a korábban segített családokkal alkalomszerűen.

Süle Mária, az Óbudai Otthon Segítünk Alapítvány koordinátora elmondta, hogy jelenleg van egy olyan önkéntesük, aki szívesen vállalna általános iskolásoknak online matematikakorrepetálást.

Az Alapítvány szórólapja itt érhető el.

 

A cikksorozat részeit itt is megtalálják.