Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Civil Üzleti Iskolát indít Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata

2022. június 22., 12:12

Új, üzleti szemléletű, a civil-vállalati partnerségek előmozdítását támogató képzési sorozatot indít kerületi civil szervezetek számára Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata.  A képzés a kerület Fenntarthatósági Stratégiájához kapcsolódva a kerület szereplőinek összehangolását, közös együttműködését szorgalmazza.

Cél: a civil-vállalati-önkormányzati együttműködések elindítása a fenntarthatóság jegyében

 

Üzleti ismeretek elsajátítását, vállalati szempontrendszer megismerését és civil-vállalati partnerségek kialakítását, network-rendszer kiépítését támogatja az a képzési program, melyet Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata indít 3. kerületben működő vagy kerületi székhelyű civil szervezetek számára. A képzés célja, hogy olyan tudással ruházza fel a civil szervezeteket, amelyek lehetőséget teremtenek vállalatokkal való együttműködésre, továbbá Óbuda-Békásmegyer Fenntarthatósági Stratégiájának megvalósítását is előmozdítja. A képzés vállalatok és szakembereik bevonásával valósul meg.

„Fenntarthatósági Stratégiánk alapja az együttműködés, a közös akciók megvalósítása, hiszen sokkal nagyobb hatásfokú eredményeket lehet elérni akkor, ha az önkormányzat tevékenységeit nem egyedül, hanem a for-profit és a nonprofit szektorral összhangban, közös együttműködésben valósítja meg” – emelte ki dr. Kiss László polgármester.  „Jelen képzés most abban nyújt segítséget, hogy a résztvevő civil szervezetek megtalálják magukban azt a tudást, amely hasznos lehet egy vállalat számára, vagy amelynek tovább gondolásával egy lépéssel közelebb kerülhetünk fenntarthatósági céljaink eléréséhez” – tette hozzá a polgármester.

A képzés 6 alkalmas, mely során arra ösztönzik a civil szervezeteket, hogy kidolgozzanak egy vállalatok számára hasznos szolgáltatást. Az így kialakult projektekből, szolgáltatásokból a kerület összeállít egy vállalati, fenntarthatósági portfóliót, melyet eljuttat és ajánl a kerületi döntéshozók számára.

A program felhívást és a jelentkezést itt nézheti meg.