Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Csak negatív koronavírus-teszttel bocsássanak el beteget a Szent Margit Kórház ápolási részlegéről!

2020. április 14., 15:47

Dr. Kiss László polgármester levélben szólította fel a Szent Margit Kórház igazgatóját, hogy csak negatív koronavírus-teszttel bocsássák el az ápolásra szoruló betegeket, ellenkező esetben az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény a többi ellátott védelmében nem tudja fogadni őket.

Alábbiakban a polgármester levele olvasható:

dr. Szentes Tamás főigazgató úr részére

Szent Margit Kórház

 

Tisztelt Főigazgató Úr!

A mai napon az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézménybe (OSZSZI) több telefonos megkeresés is érkezett kétségbeesett hozzátartozók részéről, hogy családtagjaikat elbocsájtják a Szent Margit Kórház ápolási részlegéről. A súlyos, folyamatos ápolásra szoruló, rossz egészségi állapotú betegeket a hozzátartozók nem tudják ellátni, az osztály vezetője pedig az OSZSZI-hez irányította őket. Az intézményünk vezetője felvette a kapcsolatot az osztály vezetőjével, arra kérve, hogy a betegeket csak negatív teszttel bocsássák el, mely kapcsán arról tájékoztatták, hogy nincs idő kivárni a 24 órás teszt eredményét. Ezek után Önhöz fordult segítségért.

Szeretném ezúton is megerősíteni Müller Istvánné intézményvezető asszony kérését és felhívni Főigazgató úr szíves figyelmét, hogy hogy csak negatív teszt birtokában áll módunkban bárkit, bárhonnan visszavenni intézményeinkbe. Ebből sajnos nem tudunk elmozdulni, tekintve, hogy biztosítanunk kell tudnunk a további ellátottak gyógyulásának feltételeit is.

Segítő közreműködését előre is köszönöm.

 

Budapest, 2020. április 14.

 

Üdvözlettel:

dr. Kiss László

polgármester